Automobili

Izuzetno redak Bugatti EB 112 na prodaju!

Svaki Bugatti dostupan na tržištu polovnih je mali događaj. Nije da ima toliko potencijalnih kupaca, ali uvek je prilika da se malo sanja! Zato zamislite kada se Bugatti prototip ponudi na prodaju!

Ovo je zaista slučaj sa ovim Bugattijem koji je na prodaju Schaltkulisse u Nemačkoj. Deo je veoma retke serije EB 112 i drugi je od tri napravljena prototipa.

Pre nego što se pridružio Bugatti Ford carstvo , francuski superautomobil proizvođač je u vlasništvu Romano Artioli, koji je naručio Giorgetto Giugiaro za dizajn modela sa četvoro vrata pod uticajem bogatog nasleđa brenda. Rezultat je dobio ime EB 112 i predstavljen je na sajmu automobila u Ženevi 1993. godine.
Nažalost, zbog nedostatka finansijske stabilnosti, Bugatti je proizveo samo tri primerka super limuzine, a svi se smatraju prototipovima. Prvi automobil je napravio Pininfarina, a Bugati je želeo da sastavi druga dva u svojoj fabrici u Kampogalijanu. Međutim, nakon akvizicije kompanije od strane VAG-a, oba prototipa su završili Monaco Racing Team. Ovaj danas predstavljeni automobil isporučen je nov švajcarskom Bugatti dileru.

Šasija EB 112 # 39002 trenutno ima 3900 km na brojaču kilometara i čini se da je u savršenom stanju. Zbog Bugatijeve nestabilne situacije tokom 1990-ih, automobil je prvobitno naručen 27. aprila 1993. i isporučen je u februaru 2000. godine, skoro sedam godina kasnije. Veruje se da je do sada imao samo jednog vlasnika, a kompanija koja ga prodaje tvrdi da je sve u funkciji.

EB 112 pokreće 6,0-litarski V12 motor koji proizvodi 450 konjskih snaga (335 kilovata), što mu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrza za samo 4,3 sekunde. Zanimljivo je da je 12-cilindar bio uparen sa skromnim petostepenim manuelnim menjačem.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close