Automobili

Folksvagen obustavlja proizvodnju Pasata

Folksvagen Pasat možda nije toliko kultan kao Golf, ali je i dalje deo istorije firme iz Volfsburga, i to je novo poglavlje u toj priči, započetoj 1973. godine, koja se uskoro zatvara. Folksvagen je zaista odlučio da zaustavi proizvodnju svoje limuzine.

Međutim, trenutno je u pitanju samo limuzina verzija, Passat karavan tako nastavlja svoj mali put pre nego što ga doživi ista sudbina u roku od nekoliko meseci. Ova odluka bi bila motivisana mnogo boljom prodajom upravo karavan verzije, i sličnim pozicioniranjem kod Arteona , limuzine sa profilom kupea koji postiže dobre rezultate u Evropi.

Pola veka istorije
Pasat je jedan od najstarijih i najistorijskih modela za Folksvagen. Pokrenut 1973. godine, nastavio je da se razvija tokom vremena sa osam generacija. Najnoviji, B8, predstavljen je 2014. godine i dobio je restilizaciju 2019. godine .

Tokom godina, njegova strateška vrednost je značajno evoluirala. Sve veće interesovanje za krosovere, terence i karavan postepeno je osudilo nemačku limuzinu, a energetska tranzicija koja počinje samo je naglasila gotovo siguran kraj.

U stvari, sudbina Passata je već neko vreme bila zapečaćena, iako smo mislili da će proizvodnja stati 2023. Ipak, prema rečima naših kolega iz Autocar-a , Folksvagen je unapredio svoj raspored i prekinuo proizvodnju Passata. Passat na Božić . U Francuskoj, veb lokacija brenda precizira da su Passat limuzine sada dostupne samo na zalihama.

Napravite mesta za Aero B
Arteonu, koji je stoga zauzeo mesto Passata, uskoro će se pridružiti još jedna limuzina. Folksvagen će 2023. predstaviti Aero B (ime je još uvek privremeno), 100% električnu limuzinu koju smo već mogli da ovekovečimo nekoliko puta tokom faza testiranja .

Zasnovan na platformi MKB, ovaj model će imati pravo i na svoju karavansku verziju. Biće inspirisan konceptnim automobilom Space Vizzion predstavljenim na Salonu automobila u Los Anđelesu 2019. i stoga bi mogao da deli isti motor. U to vreme, prototip je bio predstavljen sa baterijom od 82 kVh koja je mogla da napaja agregat od 360 konjskih snaga za domet od 560 kilometara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close