Automobili

Elon Musk obara rekord… za najveće izgubljeno bogatstvo!

Elon Musk je oborio novi svetski rekord ali ovaj nije zavidan. Pošto je u septembru 2021. proglašen za najbogatiju osobu na svetu, milijarder je prema Ginisovoj knjizi rekorda postao prva osoba koja je posle kolapsa izgubila 165 milijardi dolara (186,6 milijardi evra po sadašnjem kursu) u Teslinoj trci. u 2022. (-65%).

Važno je zapamtiti da se procenjeno bogatstvo Elona Maska ne odnosi na novac na njegovom bankovnom računu, već na procenu njegovih akcija, ili drugim rečima, novac koji bi bio njegov ako bi ih sve prodao. Preduzetnik je takođe morao da pozajmi da kupi Tviter za 44 milijarde dolara.

NJegovo bogatstvo se sada procenjuje na 137 milijardi dolara (127,9 milijardi evra) prema Blumberg-ovom indeksu milijardera, naspram 340 milijardi dolara u novembru 2021. Francuz Bernar Arno, osnivač LVMH-a, zauzima prvo mesto sa 190 milijardi dolara (177,3 milijarde evra) na prvom mestu. .

Najbolji video snimci:

Tesla Cibertruck
46 Slike
Elon Musk je dakle osoba koja je izgubila najviše novca u istoriji ! NJeni gubici daleko premašuju prethodni “rekord” Masajošija Sona, japanskog investitora u svetu tehnologije, koji je izgubio 58,6 milijardi dolara 2000. prema Ginisovoj knjizi.

Sonovo bogatstvo je poraslo sa 78 milijardi u februaru 2000. na 19,4 milijarde u julu, pošto je njegov konglomerat Softbank pogođen pucanjem internetskog balona. Situacija je bila takva da je Sin navodno gubio i do pet milijardi dolara dnevno. Softbank je kasnije ojačao, sugerišući da bi Musk mogao ponovo da se obogati.

Uprkos padu u trci, Tesla ostaje proizvođač sa najvišom vrednošću na berzi. Trenutno iznosi 375 milijardi dolara, ili oko 150 milijardi više od Tojote, koja je ipak proizvela deset puta više vozila 2022. godine, a Tesla je prvi put premašila milion .

Ilon Musk je takođe izrazio optimizam na Tviteru uprkos Teslinim poslednjim teškim mesecima na tržištu i odbacio strahove o trenutnoj situaciji proizvođača. „Dugoročne osnove ostaju izuzetno jake “, napisao je on 30. decembra. „Kratkoročno ludilo tržišta je nepredvidivo.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close