Automobili

Električni kombiji i poslednja milja, posao onih koji su brži

Trka za elektrifikacijom se ne odvija istom brzinom za sve, pa ni u sektoru urbane logistike koji je jedan od najinteresantnijih i najperspektivnijih u ovom trenutku. Ovo je otkrilo istraživanje koje je objavila novinska agencija Rojters koje otkriva kako u ovoj fazi tranzicije mala preduzeća pobeđuju brodske gigante električnim kombijima.

Mogućnost pružanja usluga isporuke sa nultom emisijom u stvari predstavlja dodatnu vrednost ne samo na etičkom, već i na praktičnom nivou, jer je smanjenje emisija iz njihovih aktivnosti sada imperativ za kompanije, a kretanje proizvoda je jedan od ključne tačke transformacije.

Ukrcavanje u Evropi i Americi
Za veće grupe, čak i ako teoretski imaju veću snagu i investicioni kapacitet, kao i privilegovane odnose sa proizvođačima, proces električne konverzije velikih voznih parkova je nužno dug, delom i zbog toga što proizvodnja samih vozila još nije u potpunosti operativna . garantovati iste količine kao i tradicionalni modeli (koji su daleko od izumrlih), delom zato što čak i neophodna infrastruktura oduzima vreme.

Ovo omogućava malim kompanijama , kao što su britanski Zedifi i Packfleet, nemački Liefergrun i DutchKs sa sedištem u NJujorku, da steknu tržišni udeo u panorami koja je sve gladnija za održivim uslugama, posebno za poslednju milju gde, međutim, zahtev putuje brže od električna tranzicija mnogih kompanija.

U stvari, giganti kao što su FedEk, DHL, UPS, pa čak i Amazon, imaju vremenske horizonte bliže 2040. nego 2030. da završe tranziciju na električnu energiju , dok do kraja ove decenije najoptimističniji ne misle da će preći 60%.

U međuvremenu, mali ubrzano rastu kroz partnerstva sa kompanijama koje sve više žure da svoje lokalne usluge učine „bez ugljenika“, pri čemu promet i promet rastu velikom brzinom i usluge koje uključuju intermodalna rešenja u koja su integrisani od kombija do teretnih e-bicikla.

Konkretno, Liefergrun je zabeležio sedmostruko povećanje prometa u 2023. i očekuje da će ga pomnožiti za više od sto za 2024. u poređenju sa 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close