Automobili

Donkervoort D8 GTO – 435 KS i ekstremno prilagođavanje!

Da li poznajete Donkervoort ? Ovo su ultralaki sportski automobili koji se ručno izrađuju u Holandiji više od četrdeset godina. I kako niz modela sugeriše, oni odgovaraju na brigu o jednostavnosti, snazi i lakoći, principima koje je Colin Chapman ulio u svoj legendarni Lotus Seven.

Ovo je preduslov da u potpunosti cenite upravo predstavljenu Donkervoort D8 GTO Individual Series , najnovije izdanje holandskih GTO -a posvećeno onima koji žele maksimalnu snagu i prilagođavanje. U praksi, jedino ograničenje mogućnosti prilagođavanja automobila je mašta kupca, koji može računati na petocilindrični turbo 2.5 motor ABT Sportsline sa 435 KS koji zadovoljava evropske propise o homologaciji puteva.

Osnovna cena, bez poreza, je 162.900 evra, ili blizu 200.000 evra sa PDV -om.

435 KS 5-cilindričnog Audija razvijenog sa ABT-om
Pre nego što opišemo gotovo beskrajne mogućnosti prilagođavanja rezervisane za ovu Donkervoort D8 GTO individualnu seriju, snažniju, bržu i agilniju od prethodnih D8 GTO -ova, zadržimo se na mehanici koja tako fascinira kupce holandskog brenda. Po prvi put, originalni Audi 2.5 TFSI motor je prerađen u saradnji sa nemačkim tjunerom ABT Sportsline.

U praksi, inženjeri obe kompanije su maksimalno iskoristili istorijski nemački petocilindrični motor sa turbopunjačem, povećavajući snagu na 435 KS sa 6.430 na 7.000 o / min i maksimalni obrtni moment na 570 Nm u širokom opsegu od 1.750 – 6350 o / min. Podešavanje motora uključuje promjene hardvera i softvera ECU -a, kao i usvajanje većeg međuhladnjaka i novih injektora. Rad nije rezultirao povećanjem potrošnje goriva ili emisije, na 8 l / 100 km benzina i 191 g / km CO2.

Sa težinom od samo 680 kg (odnos snage i težine od 1,5 kg / KS) i opremljenim 5-stepenim ručnim menjačem Tremec sa kratkim hodom, D8 GTO Individual Serija dostiže 286 km / h, od 0 do 100 km / h za 2,6 sekundi i 200 km / h za 7,6 sekundi.

Osnovna verzija se konfiguriše po želji
U poređenju sa drugim D8 GTO -ovima, seriju Individual odlikuje jednostavnije i čišće kućište, zahvaljujući eliminaciji brojnih zaklopa, usisa vazduha i ventilacionih otvora. Brend Donkervoort je takođe premešten sa vrha nosa u centar rešetke.

Umesto da nudi spremne pakete dodatne opreme, “Individual Series” se nudi kupcu kao osnovni model koji može da se konfiguriše po želji, uključujući oblik sedišta, presvlake, unutrašnje i spoljašnje obloge, upravljač sa ili bez servo upravljača , meki krov ili nivo zvučne izolacije, u zavisnosti od toga da li ga želi više koristiti na stazi ili na putu.

Može se isporučiti i neobojen ili sa karbonskim felnama.

Ako tražite vrhunski komfor, možete zatražiti i grejanje sedišta, klima uređaj i kameru za vožnju unazad, zajedno sa uzorcima u boji, neobojenom karoserijom, višebojnom bojom ili bilo čim drugim što kupac ima na umu. Naplatci od karbonskih vlakana takođe su deo liste opcija, koja uključuje šestostepeni sekvencijalni menjač i prilagođena podešavanja za vešanje, kočnice, telemetriju i detalje o JD70 R.

Svim ovim predlozima za personalizaciju samog automobila moramo dodati i Donkervoortove predloge za personalizovani set prtljaga, odeću po meri holandskog proizvođača, kacigu i trkačko odelo. Da biste stekli predstavu o tome šta možete učiniti sa pojedinačnom serijom Donkervoort D8 GTO, samo izbliza pogledajte lansirni automobil koji je takođe prikazan u donjoj brošuri.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close