Automobili

Renault najavljuje dolazak novog koncept automobila

Godina 2022. već obećava da će biti bogata za Reno, sa predstavljanjem u roku od nekoliko dana od zamene za Kadjar, Austral , i prve godine marketinga novog Renault Megane E-Tech . Toliko važnih automobila za brend, koji nastavlja da gleda u budućnost, budućnost koja bi takođe mogla ostaviti malo mesta za vodonik.

Bar nam to Renault govori kroz tizer novog koncept automobila koji će biti predstavljen sledećeg maja. Ako su informacije i dalje oskudne, Reno je još uvek dao neke naznake o ovom konceptu, koji će otelotvoriti „obaveze strategije održivog razvoja: životna sredina, bezbednost, inkluzija“ .

Dijamantska firma je već najavila da će ovaj koncept automobil imati motor na vodonik. Prvi za brend? Da i ne, u smislu da bi Renault uskoro trebalo da lansira vodonik Master, model koji izlazi iz fabrika Batilli (Meurthe et Moselle) pre nego što ga PVI, podružnica Renoa, u Grec-Armainvilliersu opremi na sve vodonične delove. , u Ile-de-France. Na tržište će se plasirati preko mreže zastupnika Renaulta, ali i direktno od Hivia, zajedničkog preduzeća koje su osnovali Renault i njegov partner Plug Pover.

Ništa nam ne govori da će ovaj koncept automobil crpiti motor iz ovog zajedničkog preduzeća, čak i ako postoji dobra šansa. Takođe bi trebalo da predstavi svo Renoovo znanje i iskustvo u smislu „kružne ekonomije, recikliranih i reciklažnih materijala“ , kao što je već slučaj u Renault Zoeu , gde je presvlaka određenih sedišta napravljena od reciklirane plastike.

Slika ne daje mnogo naznaka o segmentu automobila i ukupnom stilu. U saopštenju za štampu se kaže da je ovaj konceptni automobil dizajniran pod upravom Žila Vidala, direktora dizajna u Renou, i da “uklapa kompaniju u nedavno najavljeni cilj postizanja mešavine energije od 100% električne energije do 2030. godine” .

Uočavamo posebno uredan rad na nivou optike, sa četiri diode koje podsećaju na svetlosni potpis izvesnog Bugatti Chirona , svi predlozi su naravno zadržani. S druge strane, svetleće prizme, smeštene u nivou štitova, su nove. Takođe bi trebalo da pronađemo spoljašnje retrovizore na ovom konceptnom automobilu, tehnologiju koju bi Reno mogao da demokratizuje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close