Automobili

Da li će Volksvagen ponuditi električnu konverziju klasičnih automobila?

Nakon što je nedavno predstavljena verzija modernog Kombija na električni pogon, imena e-Beetle, e-Golf, e-Kubel i e-Karmann su registrovani za zaštitni znak kompanije Volksvagen.

Čini se da su ikonični klasični Volksvagenovi modeli postali dostupni sa opcijom pretvorenih električnih pogona, ukoliko novi zaštitni znaci podneti u Evropi budu vodič.

Klasična imena imena Beetle, Golf, Kubel i, Karmann su krajem juna podneta kancelariji Evropske unije za intelektualno vlasništvo, ovog puta sa prefiksom „e-“.

Moguće je da su neka od ovih imena rezervisana za moderne interpretacije klasičnih automobila, a ne za naelektrisane originalne primere.

Kako bi se izborio sa dodatnom snagom i jedinstvenim naprezanjima električnog motora, Volksvagen je navodno morao potpuno da preradi šasiju vozila.

Projekat je urađen u saradnji sa eClassics-om iz evropskih stručnjaka za pretvorbu. Volksvagen Nemačka je najavila da će početi prodavati Kombi na baterije sa baterijom u Evropi, a cena će biti postavljena na 64 000 evra (120 000 AU).

Volksvagen navodno razmatra prodaju eClassics kompleta za konverziju na međunarodnom nivou putem svoje distributerske mreže i, ako je tačno, postoji šansa da bi ovi automobili postali dostupni u Australiji.

Korišćenje modernih elektromotora za pogon klasičnih automobila nije novi koncept. Startup Jaunt sa sedištem u Melbournu trenutno pretvara originalni Land Rovers u off-road vozila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close