Automobili

Chevrolet Colorado ZR2, kako je pikap iz “Mad Mak”-a

Hajde da zamislimo ne tako daleku budućnost — možda sledeću deceniju, ili 2026, ili možda šest meseci od sada — gde je došla apokalipsa: recimo da je reka Kolorado konačno presušila, jezero Mid je isparilo, a vi se nađete zarobljeni u Las Vegasu , koji je u krizi. Nedostatak vode i vođstva stvorio je vakuum moći i jedina stvar koja naglašava kosmičku prazninu je haos.

U našoj hipotetičkoj katastrofi, jedno je jasno: morate da odete. Najsigurnije preostalo mesto je Rino u Nevadi, grad čiju žeđ gasi moćno jezero Taho, ali jedini asfaltirani put između ovamo i tamo, US-95, teško je blokiran i pun pljačkaša. Jedina preostala ruta će vas primorati kroz nemilosrdnu visoku pustinju Sijera Nevade i imate samo tri dana zaliha i zaliha.

Ali u prodavnici…
Ukratko, moraćete da vozite kao da vam život zavisi od toga – na sreću, u blizini je salon Chevrolet- a, sa izloženim Colorado ZR2 iz 2023. A ako su utisci sa testa drifta koje ćete pročitati o novoj verziji ovog pikapa bilo kakav pokazatelj, mogli biste da prođete kroz celu državu Nevada lično Ludi Maks Rokatanski, udoban i čak sa ventilisanim sedištima .

Bitni podaci 2023 Chevrolet Colorado ZR2
Motorni: 2.7 Turbos
Snaga: 314 KS i 583 Nm
Razmak od tla: 27cm
Kapacitet vuče: 2,721 kg
Osnovna cena: 46.800 dolara + 1.495 destinacija (oko 43.900 evra)
Trik je u kadru
Magija novog Colorado ZR2 nije ispod haube. Nešto brži od ostatka opsega sa 314 KS i 683 Nm obrtnog momenta, nekih 54 Nm više od Z71, ali koristi isti 2,7-litarski četvorocilindrični turbo punjač uparen sa istim osmostepenim automatskim menjačem kao i ostatak asortimana. Razlika u snazi u poređenju sa varijantama Z71 i Trail Boss je isključivo zbog podešavanja.

Dublja analiza njegove šasije otkriva izvor impresivnog terenskog potencijala ZR2, postignutog preko 7,5 cm podizanja u odnosu na osnovni model (dajući ZR2 svojih impresivnih 27 cm klirensa od tla).

Ima nešto širi trag od ostalih komponenti, dostižući 1.680 mm, i ima fantastičan napadni ugao od 38,3° – skoro osam stepeni više od Colorado Trail Boss-a i devet više od Z71 – zahvaljujući redizajniranom za ovu generaciju, koji je pomerio prednja osovina više od sedam cm napred radi skraćivanja prednjeg prepusta. A to je još uvek samo mali deo onoga što ZR2 može da postigne.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close