Automobili

Čekajući veliki Dacia Bigster: novi SUV bi mogao biti ovakav

Oni koji žele kupiti kompaktni SUV s pristupačnom cijenom i praktičnim i bitnim značajkama čekaju da novi Dacia Duster stigne u zastupstvo, ali oni koji traže nešto još veće i prostranije čekaju da otkriju novi Dacia Bigster.

Novi SUV C-segmenta, predviđen konceptom za 2021. i čiji se debi očekuje krajem 2024., već je uključen u testove na cesti, kao što potvrđuju nedavne špijunske fotografije prototipova. Na temelju “ukradenih” slika odlučili smo rekonstruirati mogući izgled novog Bigstera našim ekskluzivnim prikazom.

Bigster: veliki Duster
Kao što se može vidjeti iz našeg digitalnog pregleda, stilske razlike u odnosu na Bigster koncept od prije tri godine iu odnosu na njegovu mlađu sestru su minimalne, ako izuzmemo proširenje stražnjeg dijela kojim se povećava ukupna duljina s 4,34 metra Duster do 4,60 metara od Bigstera.

Prednji dizajn je, s druge strane, nov i kvadratniji, izrazito masivan i s okomitim linijama, s daljnjom evolucijom LED svjetlosnog potpisa u obliku slova Y Dustera koji se ponavlja na stražnjoj strani. Oblik stražnjeg stupa Bigstera također ostavlja mjesta za veći prtljažnik, dok je ručka stražnjih vrata okomita i integrirana u okvir.

Izdužena baza CMF-B
Stoga od Bigstera očekujemo kapacitet prtljažnika od najmanje 500 litara, u usporedbi s 472 litre za Duster. Zasluga ide ekstremnom produljenju zajedničke CMF-B platforme Renault Nissan Mitsubishi Alijanse koja je prije Bigstera dosegla svoju maksimalnu ekspanziju s Renault Arkanom koja je duga 4,56 metara.

Kako bi se smanjili troškovi, sedam sjedala možda neće biti dostupno unutar nove Dacije, opcija rezervirana za Jogger i veći Renault Espace. Savršeno za SUV ovih veličina i karakteristika bila bi dostupnost Pack Sleepa, bračnog kreveta s integriranim madracem koji se otvara iz prtljažnika i pretvara Bigster u kompaktni kamper.

Hibridni i možda LPG motori
Što se tiče motora, Dacia Bigster bi trebao ponoviti ono što nudi Duster, počevši od 100 KS 1.0 ECO-G LPG, prelazeći na 131 KS 1.2 blagi hibrid (također 4×4 i dolazeći do 140 KS 1.6 full hybrid s automatski prijenos .

Cijena nove Dacie Bigster trebala bi startati od nešto iznad 20.000 eura i dosegnuti gotovo 30.000 eura za najbogatije razine opreme. Razina cijena bi stoga trebala biti nešto viša od Dustera, dok bi komercijalno lansiranje bilo postavljeno za prvu polovicu 2025. godine.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close