Automobili

BMV prikazuje Ks5 Le Mans i njegovih V12 + 700 PS

U najhladnijem SUV-u svih vremena nalazi se motor pobednika Le Mana, McLaren F1!
Dolazi iz vremena kada su inženjeri mogli da urade mnogo više od onoga što su zaista želeli. Takođe biste mogli jednostavno reći da je bilo mnogo više budžeta za besmislenu, ali fantastičnu zabavu. Da li se još sećate? Da, govorimo o jednokratnom BMV-u Ks5 Le Mans iz 2001. godine , verovatno najcool SUV-u koji je ikada napravljen.

Sada, dve decenije kasnije, nije izgubila apsolutno ništa od svoje fascinacije. Ovo je uglavnom zbog njegovog pokreta. Apsurdni Ks je opremljen epskim V12 atmosferskim motorom McLaren F1 . Sada je BMV ponovo izveo prethodnicu svih crossovera performansi iz sveštenih hala i osvrće se na automobil koji je izazvao senzaciju skoro deceniju pre prvog Ks5 M.

Razlog zbog kojeg „uređaj“ u svom nazivu ima „Le Mans“ među SUV-ima ima pre svega veze sa 6,1-litarskim motorom. Dolazi iz trkačke verzije McLaren F1 koji je pobedio na legendarnoj 24-časovnoj trci 1995. godine. Zanimljivo je da mašina u Ks5 ima još veću snagu jer BMV nije mogao da se brine o svim propisima za studiju.

Kao rezultat, jedinica sada proizvodi više od 700 ks (preko 120 ks više od F1 u trkačkoj opremi). Za ovo su odgovorni uklanjanje ograničivača zapremine vazduha i ugradnja posebno napravljenog izduvnog sistema. Zahvaljujući surovom momentu od 700 Nm, ovaj Ks5 je bio prava sila prirode. 0-100 km / h išlo je za 4,7 sekundi. Na Dottinger Hoheu iz Nordschleife-a, automobil je dostigao nespretnih 311 km / h. Gotovo neverovatno za SUV koji je težak više od dve tone i ima aerodinamiku cigle.

I dok smo na Nordschleife-u: Ks5 Le Mans je postigao 7:49 minuta. Pre 20 godina!!! Audi RS K8 je najbrži SUV na Nurburgringu i brži je samo sedam sekundi. Verovatno se nikada nećemo približiti terencu McLaren, uostalom, gospoda iz Vokinga su mnogo puta potvrdila da ga nikada neće napraviti.

Međutim, koncept Le Mans-a ima više od samog odličnog motora. Jednokratni ima pogon na zadnje točkove i ručni menjač sa šest brzina. Zlatni BBS točkovi su jednako zapanjujući kao centralni dvostruki izduvni gas ili četiri sedišta u unutrašnjosti.

Uprkos ogromnoj jedinici sprijeda, Ks5 Le Mans ima gotovo savršenu raspodjelu težine od 51:49. Oh, i zvuk koji proizvodi krajnji je mrest zla.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close