Automobili

Nemačka sastavlja svoju prvu Lada Niva legendu!

Ovaj projekat je pre oko godinu dana najavila nemačka kompanija Partizan Motors. Njegov osnivač, Iuri Postnikov, poreklom iz Rusije, konačno je to ostvario. Tim stručnjaka okupljen u gradu Magdeburgu u Nemačkoj, prvi od 50 planiranih Lada Niva . Ova serija obeležava 50emegodišnjice Volginog automobilskog pogona .

Ovo je “Niva Legend”, ali za razliku od proizvodnog modela sastavljenog u Rusiji, ima neke razlike u odnosu na serijsku verziju. Na primer, možemo navesti povećani klirens, nove naplatke od lake legure, gume BF Goodrich 215/65 R16, zaštitu za lukove točkova, poklopac motora i pragove, daske za trčanje, branike sa mestom za vitlo, krovne šipke, lajsne, disalica i farovi nemačke firme Nolden.

Unutrašnjost je presvučena crnom veštačkom kožom sa crvenim šavovima. Osim toga, svi automobili u ovoj godišnjici će dobiti posebnu tablicu i sertifikat proizvođača.

Ove Nive će biti dostupne uglavnom u Nemačkoj, preko distributera F ahrzeuge Bogelsack Service & Verkauf GmbH u Halberstadtu . Cena sa PDV -om za “Lada 50th Anniversari Limited Edition” biće 19.900 EUR. Možda zvuči jeftino, ali u stvarnosti je ovo izdanje mnogo skuplje od Lada Niva Legende na kojoj je zasnovano. Na početnom nivou, Niva Legend se u Rusiji fakturiše samo na 7.600 evra (650.000 rubalja). Zbog toga je dva i po puta jeftiniji …

Avtovaz je prestao da isporučuje Lada Evropi zbog strožih ekoloških standarda. Proizvođač nije želio ulagati novac u rješavanje tehničkih promjena pa se radije povlači s ovog tržišta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close