Uncategorized

Toyota Corolla Cross, novi SUV počinje sa Tajlanda

Japanska kompanija predstavlja novi crossover, zasad dostupan samo na tajlandskom tržištu. Godinama izvještavamo o nezaustavljivom rastu širom svijeta novih SUV-ova i crossovera.

 I Toyota, koja je sigurno dio ovog uzlaznog trenda, sada na Tajlandu predstavlja novi Corolla Cross koji svoj naziv nasljeđuje po najprodavanijem modelu japanske marke, “Toyota Corolla”. Kao što je već vidljivo iz špijunskih fotografija od prije nekoliko mjeseci, 2021. godine Corolla Cross bit će izgrađen na platformi „Toyota New Global Architecture C“ (TGNA-C), koja je početna točka Corolla i C-HR modela.

Toyota Corolla Cross, la versione per la Thailandia

Hibridni i benzinski Kada govorimo o veličini, Corolla Cross će se nalaziti na pola puta između C-HR i RAV4, integrirajući sve funkcionalnije karakteristike obaju. Sa svojih 4.460 mm duljine 1. Širine 825 mm i visine 1.620 mm, novi japanski model dijelit će isto međuosovinsko rastojanje (2.640 mm) kao i njegova starija sestra C-HR.

Na Tajlandu je Corolla Cross predstavljen u dva različita motora. Prvu opciju karakteriše 1,8-litarski 2ZR-FBE benzinac sa 140 KS, okretnim momentom od 175 Nm, i pogon na prednje kotače, dok u drugoj varijanti je montiran potpuno hibridni motor sa 600-voltnim električnim motorom koji dodaje 72 KS i 163 Nm 1,8-litarskom 2ZR-FXE motoru sa 98 litara. 

Toyota Corolla Cross, la versione per la Thailandia

Obje verzije su opremljene automatskim CVT mjenjačem. Diskretne linije spremne za azijski debi Što se tiče stila, Corolla Cross slijedi linije koje trenutno razlikuju ekonomične automobile u cjeniku u azijskim zemljama. Ima diskretniji dizajn od C-HR:

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close