Uncategorized

NAJNOVIJI AUDI OČEKUJE SE POČETKOM 2021 SA NAJNOVIJIM SOFTVEROM.

Među novostima je prediktivni navigator i integracija sa Amazon Alexa govornim asistentom
Audi je najavio Model Year 2021 za trenutni električni asortiman koji se trenutno čine e-tron i e-tron Sportback. Ovo nije ažuriranje u smislu estetike, nego u smislu sadržaja: stižu novi MIB 3 infotainment sistem (koji smo već vidjeli i isprobali na Audiju A3 Sportback) i ažurirane usluge Audi connect.

U odnosu na stari MIB2 +, novi softver ima veću računalnu moć i brži je u izvršavanju naredbi.

Gdje se zaustaviti za punjenje? Sistem se brine za to
Nadogradnja se uglavnom odnosi na navigator, sa kartama koje će se ažurirati svakog mjeseca besplatno, a ne više od jednom u kvartalu. Sistem će također moći “predvidjeti” promet povezivanjem na mrežu putem SIM-a u automobilu. Postavljanjem odredišta stroj će sada moći planirati rutu na temelju autonomije i dopunjavanja potrebnih za dolazak na odredište pokazivanjem mape raspoloživih stupaca na navigatoru.

Mnogo vijesti uključujući Amazon Alexa
Glasovne naredbe aktivirane riječima “Hey Audi” optimizirane su i sada koriste bazu podataka u oblaku da zadovolje sve zahtjeve putnika. Pored toga, može se integrirati s Amazon Alexa govornim asistentom koji otvara bezbroj različitih funkcija.

Ostale inovacije uglavnom se odnose na vezu automobila i pametnog telefona: USB Type-C portovi sada stižu u putnički prostor i moguće je iskoristiti prednost Amazon Music aplikacije i u bežičnom režimu. Posljednje – ali ne najmanje bitno – AVAS rog koji signalizira kretanje automobila pri maloj brzini.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close