Uncategorized

Urso, dogovor sa Stellantisom i prostor za nove proizvođače automobila u Italiji

Dogovor sa Stellantisom o ponovnom pokretanju nacionalne proizvodnje je „neophodan” i mogao bi da bude postignut „pre letnje pauze, u prvim danima avgusta”, navode sindikalni izvori koji su danas prisustvovali sastanku sa ministrom za preduzetništvo i proizvodnju u Italiji Adolfom . Urso .

Isti ministar je, na kraju stolova sa predstavnicima radnika iz sektora automobilske industrije, bele tehnike i bivšeg Ilva sektora, podvukao kako moramo „delovati na povećanju proizvodnje automobila u zemlji suočenoj sa neravnotežom u Italiji , što je uprkos automobilskom prevodu evropska zemlja sa najvećom razlikom između onoga što se proizvodi i onoga što zemlja apsorbuje“ (473.000 automobila protiv potencijala od 1,4 miliona).

U Italiji ima mesta za nove igrače
Za Ursa, “proizvodnja treba odmah da se poveća da bi odgovorila na potražnju tržišta, posebno za proizvode koje je tržište spremno da apsorbuje. Potreban nam je veliki plan za automobilski sektor koji počinje sa sporazumom o tranziciji sa Stellantisom. Tada su tržišni uslovi tako da očigledno ima mesta za drugog, trećeg ili četvrtog proizvođača automobila, možda i za električni .

Urso se vratio na temu koja je više puta naglašena: „80% automobila se proizvodi u inostranstvu. Dakle, na svakih 5.000 evra podsticaja za kupovinu novog automobila, 4.000 odlazi u strane fabrike”. Drugi problem na kome je ministar insistirao odnosi se na dobro poznatu starost automobila na putu: „11 miliona automobila, odnosno 25 odsto vozila na putu su nula ili evro 1, evro 2, evro 3 automobili” .

„Ja – dodao je – takođe moram da dozvolim onima koji poseduju stari i veoma zagađujući automobil da sebi priušte promenu automobila. To znači napraviti pravu tranziciju, poštovati životnu sredinu i pomoći onima kojima je najpotrebnija”.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close