Automobili

To je povratak DeLorean -a, ali nedostaje mu točak!

DeLorean DSC-12 je jedan od najviše gorkih automobilske neuspeha, ali je stekao svetsku slavu zahvaljujući filmu Back to the Future. To je jedan i jedini model koji je 80 -ih godina proizvela kompanija DeLorean Motor Compani – DMC – i od tada glasine evociraju povratak DeLo -a, a da američki proizvođač ništa nije predstavio.

Tek 2021. godine „da se pojavi novi DeLorean“, ali pazite, ovo ne mislite. Ovaj “novi model” nema nikakve veze sa DMC-12 , pošto ima samo tri točka … Prepoznali ste to, to je zapravo Reliant Rialto , naslednik Reliant Robina ; model koji se široko ismeva.

Ovaj DMC 21, kako ga naziva njegov tvorac, dugujemo Ti TiLoreanu . Ovaj čovek tvrdi da je sin Johna Zacharija DeLoreana, osnivača brenda DeLorean Motor Compani. U intervjuu za Cornvall Live, on kaže da je njegov “otac” planirao da plasira trotočkaš DeLorean, da bi ona sigurno bila uspešna i da je legitimno sprovesti očeve planove.

“Verujemo da bi ovaj automobil, kako je planirano lansiranje 1981. godine, potencijalno spasio DeLorean, pa je morao da se izgradi. Verujemo da bi DeLorean tada prodao milione, a prodaće ih i danas. Hui”, kaže Ti DeLorean.

Ali sada, nema dokaza da je Ti DeLorean sin Johna Zacharija DeLoreana. Osim toga, marka DMC je od tada prodata Stephen Vinne -u 1995. godine, sada je sa sedištem u Houstonu, Teksas (SAD). Stephen ne gleda pozitivno na Ti DeLorean -a i preduzeo je pravne mere da natera „skrivenog sina“ Johna Zacharija DeLoreana da prestane da koristi njegov zaštitni znak.

“Kada je John DeLorean bio u Severnoj Irskoj, moja majka ga je nakratko upoznala i tu sam začeta. Odluka moje majke je bila da niko ne mora da zna ko sam. Moj je izbor da radim sve što želim sa svojim imenom – to je moje pravo ime , ime na mom pasošu – pa će slučaj biti DMC protiv DeLoreana na sudu, što je zanimljivo. ” nastavlja on.

Dok je čekao da pravda obavi svoj posao, Ti DeLorean je svoju kreaciju predstavio na britanskom sajmu automobila. On u svom intervjuu objašnjava da je njegova kreacija toliko uverila javnost da će se vratiti sledeće godine i da će čak izložiti i đakuzi sa markom DMC … On je već izgradio pet prototipa DMC 21 i precizira da prihvata prednarudžbe.

Želi da proda svoj tricikl za 20.000 funti (ili 23.500 evra), ali po toj ceni kupci neće daleko stići jer njegov model pokreće mali trocilindrični motor od 850 ccm.3. Ti DeLorean objašnjava da DMC 21 može putovati najvećom brzinom od 160 km / h … Samo će najhrabriji pokušati postići ovu brzinu (čak i za putovanje kroz vreme) vozilom na tri točka koje nema baš dobru reputaciju i koje može se prevrnuti čak i pri maloj brzini.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close