Automobili

SSC priznaje da Tuatara nikada nije dostizala 500 km / h

Bolje kasno nego nikad“, kako bi se reklo.
SSC Severna Amerika je prošlog oktobra našla naslove u malom svetu automobilske štampe svojom Tuatarom, super automobilom za koji marka tvrdi da je dostigao neviđenu brzinu za automobil odobren za put . Prema saopštenju za štampu, duhovni naslednik Ultimate Aero-a udario je 301,07 mph (ili približno 484,53 km / h) u jednom pravcu i 331,15 mph (532,93 km / h) u drugom, sa prosekom od 508,73 km / h h).

Ipak, nije trebalo dugo da neki gledaoci videa primete nekoliko nedoslednosti na slikama, što baca sumnju na navodni zapis američke firme. Videći promenu plime i oseke, u januaru 2021. SSC vraća svoju Tuataru na stazu pokušavajući ponovo da obori rekord .

Osim što su rezultati malo lošiji nego ranije, pošto je superautomobil zabeležen u proseku od 455,2 km / h od 282,9 mph (452,2 km / h) nakon što je napolju dosegao 450,1 km / h (460,4 km / h). Povratak. I tako je prošlo nekoliko meseci nakon što je SSC putem Instagrama priznao da automobil nije prešao granicu od 300 km / h , obećavajući da će ispraviti situaciju u sledećem pokušaju.

Kao što možete videti iz posta, SSC je rekao „zvanično prepoznao da u oktobru 2020. nismo dostigli prvobitno oglašene brzine od 331 mph ili čak 301 mph“. Kompanija kaže da joj je “veoma žao” zbog nemogućnosti da trenutno pogodi brzinu od 300 km / h, ali želi da svoj cilj postigne “transparentno, zvanično i bez sumnje” sa još jednim pokušajem.

Tačno, ovaj čuveni pokušaj trebalo je da se dogodi ranije, ali su planovi SSC-a osujećeni prošlog maja nesrećom u kojoj je učestvovao auto prevoznik koji je prevozio Tuataru, a koji je trebalo da postigne rekord . Osnivač i izvršni direktor kompanije Jerod Shelbi rekao je američkim kolegama iz kompanije Muscle Cars and Trucks ranije ove nedelje da se SSC „oporavio od ove nesreće, a trenutno smo u procesu primene nove. Pokušaj da se dostigne brzina od 300 km / h“ .

Dok se SSC priprema za novi album, možda će Hennessei i Koenigsegg to isto raditi sa svojim Venom F5 i Jeskom Absolutom . Bugatti je javno izjavio da je kompanija završila sa rekordima nakon brzine od 304 mph (u jednom smeru, a ne za kružnu vožnju) koju je postigao Chiron Super Sport 300+.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close