Automobili

Soni traži partnere za proizvodnju svojih automobila

Soni tek treba da zvanično povuče svoje rezerve u pogledu ulaska na tržište električnih automobila, ali nastavlja da šalje prilično jasne signale. Nakon učešća na CES-u 2020. i 2022. u Las Vegasu, predstavljajući Vision-S 01 limuzinu i Vision-S 02 SUV , respektivno , elektronski gigant razgovarao je o svojim narednim projektima.

On je to učinio preko Izumija Kavanišija, generalnog direktora odeljenja za mobilnost, sugerišući da će kompanija biti ozbiljno posvećena održivoj mobilnosti. Dovoljno vremena da se organizujemo.

U potrazi za partnerima
„Verujemo da je rizik ignorisanja električnih automobila veći od izazova koji oni predstavljaju “, rekao je zvaničnik u intervjuu za Rojters . Ali šta nedostaje pre nego što se strmoglavo uroni u sektor? O proizvodnji brinu industrijski partneri .

U nemogućnosti da se osloni na sopstvene fabrike, japanskom gigantu su potrebni saveznici da obezbede proizvodne linije. Jedina alternativa bi bila ogromna investicija, uz veoma visok rizik da ne uspemo da uzdrmamo dominaciju tradicionalnih proizvođača, koji ulažu milijarde i milijarde u elektrifikaciju.

Vision- S 01 i Vision-S 02 takođe su povereni trećoj kompaniji: Magna International, koja ima fabriku u Austriji. Nakon što je odbacio drugu hipotezu, Soni sada mora da utvrdi ko su kandidati među potencijalnim partnerima.

Plaistation na točkovima?
Ali vreme ističe: „Znamo da je brzina važna u donošenju odluka “, dodao je Kavaniši. U svakom slučaju, japanska kompanija će izabrati svoje saveznike na osnovu tehnologije koju pružaju.

Cilj je stvaranje visokotehnoloških automobila, fokusiranih na zabavu putnika. Na kraju krajeva, Soni je majka Plaistation-a, tako da zna sve o zabavi.

Ideja o visokotehnološkom vozilu je takođe slična onoj koju imaju Apple , Huavei i Ksiaomi, koji, kao i Soni, mogu ući u sektor zahvaljujući smanjenoj tehničkoj složenosti električnih automobila. Pre zaključka, Kavaniši ne krije da bi mu budući partneri mogli da budu Kinezi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close