Automobili

Savet ministara odobrio je tekst novog kodeksa autoputeva

Odobren je tekst novog Kodeksa o putevima koji je 18. septembra Vijeću ministara predstavio Matteo Salvini (šef Ministarstva infrastrukture i saobraćaja).

„Cilj mog ministarstva je da smanjim broj mrtvih na italijanskim putevima, jer 3.000 mrtvih svake godine je neprihvatljiv masakr. Tako je ministar Salvini predvidio diskusiju na današnjem sastanku.

Posle višemesečne izrade i revizije, serija pravila koja regulišu saobraćaj na putevima, ne samo automobila, stigla je u parlament na raspravu i glasanje, a rad se očekuje da počne u oktobru.

Ali koje će biti glavne promene?

Stisne
Za Salvinija, takođe u svetlu najnovijih vesti, glavni fokus je na bezbednosti , za sve. “Za nove vozače , hajde da razmislimo o smrtima u poslednjih nekoliko sati. Barem za prve godine dozvole smo predvideli nemogućnost vožnje automobila velike zapremine”.

Već danas novi vozači , odnosno svako ko je dobio dozvolu pre manje od tri godine, ne može voziti automobile sa unutrašnjim sagorevanjem sa odnosom snaga/tara većim od 55 kV/t (tj. 55 kV za svaku tonu težine uključujući vozača), sa maksimalno ograničenje pri snazi od 70 kV. Ograničenja rastu za plug-in hibridne i električne automobile . Ostaje dakle da se razume šta ministar podrazumeva pod pojmom „veliko raseljenje“.

„Dodajemo pooštrene sankcije za one zatečene da voze u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom droga, biće sankcionisana upotreba mobilnih telefona, a od suštinskog značaja je i obrazovanje u školi . vozačku dozvolu čak i definitivno za najteže činjenice“.

Ministar zato podvlači veću oštrinu sankcija za nedisciplinovane vozače. Biće neophodno pozabaviti se i pitanjem kontrola: jednostavno pooštravanje kazni će u stvari biti od male koristi u nedostatku patrola na putevima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close