Automobili

Prethodni dizajn čini Daciju Duster očiglednim širokim telom

Ova ideja o SUV-u je i dalje čisto virtuelna, ali mi smo definitivno za
Mašta često prevazilazi stvarnost. Ali ono što zamišljate takođe može postati stvarnost. Pa, šta kažete na verziju Dacije Duster sa širokim telom ? Dobro ste pročitali: Breitbau i Dacia Duster u jednoj rečenici.

Eklatantan komplet širokog tela kojim nas oduševljava Prior Design (pape široke gradnje) i dalje je potpuno virtuelni. Ali zašto ne bi postojala baza obožavalaca za to? Tuninga od Daciasa nedostaje i teško da biste tako privlačan automobil pojeftinili.

Ono što čini razliku su, pre svega, ogromni lukovi točkova koji ojačavaju Dusterove mišiće. Telo je izuzetno spušteno i čuči na (teoretskom) asfaltu. Podržavaju ga niskoprofilne gume koje se uklapaju u masivne 22-inčne alu felne.

Prednji odbojnik sada ima spojler, dok se pozadi nalazi pravo krilo relativno kompaktnih dimenzija koje je postavljeno na vrh otvora. Unutra možete videti masivni kavez, koji je više trik.

Da li smo već pomenuli zadnji branik sa masivnim usisnicima za vazduh, naznačenim difuzorom i dve masne izduvne cevi? Ako je odgovor javnosti pozitivan, verovatno je da će karoserija za Daciju Duster zaista krenuti u proizvodnju.

Isto se sada dogodilo u slučaju Audi Coupe (tip 89), čija je široka karoserija u početku bila predstavljena virtuelno. Cena potencijalnog karoserije za Duster još nije objavljena, ali očekuje se da će iznositi nekoliko hiljada evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close