Automobili

Opel Grandland (2022): prikaz prikazuje suptilan lifting lica

Njemački brat Peugeota 3008 trenutno je najstariji SUV u portfelju marke. U oktobru 2020. Opel je predstavio revidiranu verziju svog Crosslanda X. Facelift je donio novo lice mocha inspirisano novim trikovima, nekoliko novih karakteristika opreme i kraćim imenom. 

X je jednostavno izbrisan. Nismo vidjeli nijednu špijunsku fotografiju većeg Grandlanda X, ali snažno pretpostavljamo da neće proći mnogo vremena prije nego što će kompanija sa sjedištem u Rüsselsheimu predstaviti facelift SUV-a na bazi Peugeota 3008. Naši prijatelji iz Motor.es-a odlučili su skratiti vrijeme do službenog lansiranja izvedbom Grandland facelift-a. 

Virtualni crtež sugerira oštriji prednji dio sa farovima inspirisanim mocha, uključujući dnevna svjetla u obliku slova C i tanji rešetki. Donji dio branika ima veću šesterokutnu rešetku s integriranim LED svjetlima za maglu. Osim toga, ne očekujemo dramatičnije vizuelne promjene za Grandland (X će vjerojatno nestati iz imena revizijom modela). 

Straga bi, naravno, mogle biti manje prilagodbe branika i stražnjih svjetala, ali to je trebalo biti to. U svakom slučaju, Opel je iznova i iznova optimizirao Grandland od svog debija u septembru 2017. godine. Nedavno je asortiman proširen tako da uključuje plug-in hibrid od 300 KS sa pogonom na sve točkove. Test Grandland X Hybrid4 pročitajte ovde. 

Takođe pretpostavljamo da će hibrid igrati sve značajniju ulogu u modelu programa zbog sve strožih smjernica EU o emisijama. Od decembra 2019. godine postoji i verzija sa 224 KS. Međutim, čak i nakon popravke, kupci će i dalje moći naručiti benzinske i dizelske motore s punjenjem. Trenutno su u ponudi benzinski motori sa 130 i 180 ks. Jedini dizel je 1,5 litarski sa 130 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close