Uncategorized

Novi reno megan nova verzija hibrida debitira

Dostupan samo s porodičnom karoserijom, može voziti do 65 km sa nultom emisijom i ima prosječnu odobrenu potrošnju od samo 1,3 litre / 100 km

Dvadeset i pet godina karijere proširilo se na četiri generacije i oko sedam miliona prodanih jedinica u cijelom svijetu: to su zavidni brojevi Renaulta Méganea. Sada francuski mediji prihvaćaju razlog hibridne plug-in punjive plug-in baterije. Uz benzinske i dizel verzije, koji ostaju na listi, izdanje “E-Tech” donosi svoje izdanje, dostupno samo s karoserijom “Sporter”, ili karavan. Tehničko ažuriranje poklapa se s karoserijom, gdje nova LED svjetla debitiraju, dok je unutra – obložen novom presvlakom – tu je Easy Link infotelematic sustav s 9,3 ” ekranom i digitalna nadzorna ploča s 10 ‘zaslonom. ‘.

No, vrhunac je ispod karoserije: ovo je hibridni motor sa 100% električnim pokretanjem, sposoban za vožnju do 65 km s nultom emisijom u gradu (50 km u miješanom ciklusu i do maksimalne brzine od 135 km / h) i sa odobrena prosječna potrošnja od 1,3 litara na 100 km. Ovaj motor razvija 160 KS maksimalne snage i koristi 1,6-litarski 4-cilindrični benzinski motor u kombinaciji sa dva električna motora, koji djeluju sinergistički zahvaljujući inovativnom multimodalnom mjenjaču sa kvačilom nazubljen i bez trenja. Elektromotore pokreće baterija kapaciteta 9,8 kWh.

Postoje tri načina vožnje: Pure, za potpuno električnu vožnju, My Sense, koji ograničava upotrebu elektromotora i favorizuje termalni motor za održavanje rezerve za punjenje, i Sport, za postizanje maksimalnih performansi. Obnovljen je i komplet pomagala za vožnju, koji uključuju uređaje za pomoć poput Highway i Traffic Jam Companion: potonji kombinira prilagodljivi tempomat – koji regulira brzinu automobila od 0 do 160 km / h i održava udaljenosti sigurnost kod vozila ispred – uz pomoć pomoćnika u održavanju trake. Omogućuje vam da se zaustavite i ponovo pokrenete automatski u roku od tri sekunde, bez vozačke intervencije.

Postoji i aktivni sustav detekcije za nadolazeća vozila (Rear Cross Traffic Alert) koji upozorava vozača na vozila koja prolaze svojim putem kad izađu iz parkirališta; uređaj za otkrivanje umora vozača, senzor slijepe točke koji koristi dva radara smještena na stražnjim krajevima automobila, kočenje u nuždi s prepoznavanjem pješaka i pomoć pri upravljanju parkiranjem. Cijena priključnog hibrida Mégane Sporter počinje od 36.950 eura.

Treba imati na umu da je transalpski prosjek dio elektrifikacijskog programa Renaulta, koji predviđa predstavljanje osam 100% električnih modela i 12 elektrificiranih modela (hibridi i priključni hibridi) do 2022. Ofanziva već u toku ‘ početak ove godine predstavljanjem Clio E-Tech i Captur E-Tech Plug-in-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close