Automobili

Novi električni terenac iz Kije i dalje je dobro kamufliran

Biće predstavljen tokom 2021. godine
Prošla godina, koliko god bila haotična, osećala se kao prekretnica za električne automobile. Utvrđeni proizvođači automobila prate Teslu na putu ka potpuno električnoj budućnosti i mnogi daju hrabra obećanja da će u jednom trenutku ponuditi samo potpuno električna vozila. Do tada, međutim, proizvođači automobila moraju da ih ponude, a ni Kia se ne razlikuje.

Novi Kia EV crossover verovatno će imati za cilj da dobije deo kolača Tesle Model 3 pošto su njih dvoje primećeni zajedno. To će biti prvi čisto električni automobil marke, ali ne i poslednji.

Nažalost, fotografije ne otkrivaju više od onoga što smo već videli. Kia drži automobil pod najstrožom stražom – i dalje nosi debele obloge i maskirne kamuflaže. Tek je nedavno izgubio vrtložni lim odozdo, mada još uvek nema mnogo golog metala.

Paneli prekrivaju prednju i zadnju pregaču, zadnja vrata i vrata, ostavljajući mnogo toga mašti. Dizajn zadnjih vrata je dodatno iskrivljen dodatnim pločama. Suprotno tome, spoljna ogledala su formalno zanimljiva.

Detalji o novom električnom automobilu su malobrojni. Novi EV biće zasnovan na Hiundaijevoj Electric-Global modularnoj platformi (E-GMP), koja bi trebalo da nudi domet od oko 500 kilometara. Na raspolaganju će biti i funkcija brzog punjenja za 20-minutno punjenje.

Platforma će takođe biti osnova za predstojeći Hiundai Ionik 5 . Uprkos kamuflaži mogu se videti određene vizuelne paralele između ovog i Kie. Podaci o konjskoj snazi i snazi još nisu poznati, ali za očekivati je da će pogon biti usmeren na efikasnost, a ne na performanse.

Kompanija planira da lansira sedam novih električnih automobila do 2027. godine. Tizer prošlog septembra pokazao je da su moguća najmanje tri SUV-a. Električna vozila podstaći će Kia da investira u stanice za punjenje i EV servisne centre širom sveta u narednih nekoliko godina. Kia EV (ime tek treba da se utvrdi) biće predstavljen negde ove godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close