Automobili

Hurtan testira retro stilizovane sportske automobile sa Mazdinom tehnologijom

Španija se sastaje sa Japanom: ubedljiva kombinacija?
Dosta vam je gledanja maskirnih prototipova predstojećih SUV-ova i električnih automobila ? Danas se radujemo što ćemo sa vama podeliti nešto sasvim drugo. Ono što vidite u galeriji ispod je novi španski sportski automobil iz Hurtana koji je trenutno u fazi izrade. I da, godina je još uvek 2021.

  1. godine kompanija Hurtan Desarrollos SL, kako je nazivaju, izvela je svoj prvi automobil u stilu 1930-ih i 50-ih. T2 je zasnovan na Renaultu 4 . „Autor“, vozilo dužine 4,70 metara, zasnovano na Chrisler PT Cruiseru, steklo je određenu slavu.

Sada je u pripremi novi proizvod sa retro dizajnom, koji je u obliku sportskog kupea sa dvoja vrata. Hurtan trenutno testira automobil sa naizgled kompletnim proizvodnim telom, koje je skriveno ispod maskirnog filma.

Izgleda da je zimski plivač dobar posao u skrivanju sitnih detalja, ali već sada vidimo prilično drečav oblik automobila. Prednjom pregačom dominiraju dva velika svetla koja su postavljena visoko na poklopcu motora. Ispod je mala rešetka koja automobilu daje vrlo vedar izgled.

Mišićavi lukovi točkova skrivaju velike, polirane aluminijumske felne i daju kupeu sveukupni izgled koji izaziva asocijaciju na Viesmann. Dizajn podseća na Porsche 904 i 906 pozadi sa parom okruglih zadnjih svetla i hromiranim četvorostrukim izduvnim sistemom.

Prema onome što do sada znamo, ovaj novi sportski automobil biće zasnovan na Mazdinoj platformi i najverovatnije će koristiti motore japanskog proizvođača. Prema izveštajima, trebalo bi da postoje dve jedinice, koje su standardno povezane sa šestostepenim ručnim menjačem.

Manji motor će biti 1,5 litar sa 132 konjske snage, dok će veći 2,0 litar biti 184 konjske snage. Automatski menjač će biti dostupan kao opcija za ovaj drugi. Ovi detalji ukazuju na MKS-5 kao donatora tehnologije.

Ako sve bude išlo po planu, sportski automobil Hurtan biće predstavljen u prvom kvartalu ove godine. Španski proizvođač butičnih automobila izrađuje svako vozilo tačno u skladu sa željama svojih kupaca.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close