Automobili

Nissan Skiline postaje električni

Vole ga oni koji su ga „vozili” na Gran Turismu i sanjaju oni koji su ga videli u Fast & Furious. Govorimo o Nissan Skiline-u , jednoj od JDM ikona 90-ih, koji je evoluirao do današnjih dana sa R35 generacijom poznatom uglavnom kao “GT-R”.

I ovo istorijsko ime nastaviće svoju istoriju i u budućnosti, sa mogućom električnom verzijom. Da bude jasno, sam Nissan, koji je predstavio projekat R32EV .

Prvi korak
Ono što vidite je prvi zvanični tizer , koji prikazuje Skiline R32 (prodat u Japanu između 1989. i 1994.) i dalje sa svojim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Na snimku se, zapravo, mogu nazreti izduvni gasovi i jasno se čuje šestocilindrični motor, ali skraćenica „R32EV“ sugeriše da će brend uskoro ugraditi 100% električni pogon.

Projekat se čini mnogo više od jednostavnog reklamnog štora, toliko da je Nissan otvorio namensku stranicu na svom japanskom sajtu gde će davati dalja ažuriranja o transformaciji Skiline-a.

Reči inženjera koji vodi Nissanovu konverziju takođe su objavljene na Tvitter nalogu brenda , koji tvrdi da ćemo uskoro videti „još uzbudljiviji automobil za vožnju zahvaljujući elektrifikovanoj tehnologiji“.

Prvo je električni SUV?
S obzirom na uzbuđenje koje je Nissan stvorio za ovaj projekat, R32EV će verovatno biti važan eksperiment da se vidi reakcija entuzijasta na mogući električni ili na drugi način elektrificirani Skiline.

Već neko vreme se, zapravo, govori o mogućem nasledniku GT-R-a , koji bi mogao da dobije plug-in hibrid ili motor sa 100% baterijskim napajanjem. Ali ime „Skajlajn“ bi moglo da se vrati (takođe) u potpuno novom sosu: poslednjih nedelja u Japanu se govori o mogućem električnom sportskom SUV-u pod nazivom Skiline .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close