Automobili

Neverovatan volan koji BMV razvija

Iako najavangardniji od najnovijih BMV koncepata , „i Vision Circular“, koji bi trebalo da bude vozilo iz 2040. godine, i dalje ima konvencionalni volan, čini se da proizvođač ima druge planove. Za razliku od Tesle, koji je jednostavno uklonio gornji i donji deo konvencionalnog volana da bi napravio Ioke, BMV koristi sasvim drugačiji pristup.

Na crtežima koji su bili deo BMV-ove prijave patenta u Kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država (USPTO) , vidimo ono što je opisano kao ručka upravljača sa elementima za hvatanje pod uglom . Izgleda da obe ručke imaju tačku okretanja koja se nalazi na spoljašnjem delu glavčine upravljača i uvek su usmerene nagore, čak i kada se centar okreće.


Kada se ne koristi, ili kada se vozilo vozi samostalno i bez intervencije vozača, dve ručke se preklapaju prema unutra, kako bi zauzele što manje prostora. U ovom slučaju, komande upravljača bi se takođe mogle povući, iako se to ne pominje u prijavi patenta, navodi CarBuzz .

Ostaje da se vidi da li će BMV staviti ovaj koncept u proizvodnju ili ne, ali ideja je i dalje interesantna, iako će u početku verovatno biti potrebno malo navikavanja, možda čak i više od Teslinog jarma .

Ono što bi moglo dati više verodostojnosti ideji da BMV zapravo planira da proizvede ovaj sistem je da je, kako izvor ističe, proizvođač automobila takođe podneo zahtev za isti patent u Nemačkoj i Kini . Iako je planirano, neće krenuti u proizvodnju dok automobili ne budu potpuno samovozeći: Da li ste spremni za budućnost?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close