Automobili

Mercedes-Maibach S-klase (2021)

Otkrivanje je zakazano za novembar 2020
Neće dugo: novi Mercedes S-klase predstavljen je u svom tehničkom sjaju početkom septembra i već smo ga testirali . Ali za one koji traže sledeći nivo raskoši, Maibach varijanta će uskoro biti dostupna. Izduženu limuzinu smo nekoliko puta videli kao prototip , ali ovo je naš prvi pogled na prototip koji gotovo da i ne kamuflira.

Tačnije, zapravo postoje dva prototipa, jer su naši fotografi uhvatili više od jednog automobila. Onaj sa najmanje maskirne odeće nosi crno odelo od vrha do dna i vidimo da su spoljne razlike u odnosu na standardnu S-klasu zaista male. Maibach će imati drugačiju rešetku hladnjaka sa puno hroma i tipičnim uzdužnim podupiračima, plus razne Maibach logotipe, na primer na C-stubu.

Drugi prototip, međutim, pokazuje nam hladnu dvobojnu spoljnu boju koja će dalje razlikovati luksuznu limuzinu od njenih stabilnih pratilaca u Stuttgartu. Tipična za Maibach S-klasu je njena dužina: u staroj seriji bila je 5,45 metara i samim tim 20 centimetara više od „normalne“ duge verzije. Ovo povećanje u potpunosti koristi putnike sa zadnje strane. Pullman dug 6,5 metara je na vrhu, ali to je već druga priča.

U unutrašnjosti ćete pronaći kokpit koji je jednako oduševljen tehnologijom kao i limuzina S klase, obložena bogatim materijalima i ukrasnim delovima koji su ekskluzivni za Maibach. Očekuje se povratak verzija S 560 i S 650. Maibach će ujedno biti i jedini način da se dobije novo Mercedesovo vozilo sa klasičnim V12 motorom.

Standardna S-klasa nudi izbor između turbopunjenih šesto- i osmocilindričnih motora, ali vrući AMG modeli ubuduće će takođe raditi bez V12 u korist dvostrukog turbo V8 u hibridnoj konfiguraciji. Ispod haube Maibacha, prethodna generacija 6,0-litarskog V12 sa dvostrukim turbo punjenjem nastaviće da živi nepromenjeno i, sa 630 ks, demonstriraće svoje performanse tiho kao šapat. Uprkos dužini i 2,5 tone mase, Maibach bi ipak trebao sprintati do 100 km / h za manje od pet sekundi.

Naše čekanje na novi flagship je skoro završeno. Raniji izveštaji govorili su da će Mercedes-Maibach debitovati ovog meseca, verovatno u vezi sa Autosalonom u Guangdžouu. Luksuzna limuzina je izuzetno popularna u Kini, a kako bi emisija trebalo da bude otvorena 20. novembra, ovi prototipi bi mogli da nam budu poslednje viđenje pre zvanične svetske premijere.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close