Automobili

Lotus pokreće svoje odeljenje za kreiranje jedinstvenih automobila

Lotus kreće na uzbudljivo putovanje da postepeno transformiše svoju liniju proizvoda u niz sportskih automobila na baterije. Elise, Ekige i Evora se više ne proizvode, a kompanija je čak najavila potpuno novo potpuno električno vozilo za 2026, razvijeno u saradnji sa Alpine -om .

Danas, engleska kompanija takođe najavljuje stvaranje potpuno novog odeljenja zaduženog za projektovanje i proizvodnju vozila po meri .

Lotus Advanced Performance će voditi Simon Lane. Ranije je bio odgovoran za brend “K bi Aston Martin”. Lotus veruje da će ovo novo odeljenje omogućiti proizvođaču da napravi još jedan korak u svojoj misiji da postane globalni brend automobila sa performansama.

Ne zna se mnogo više o ovoj novoj diviziji, ali Lotus kaže da će ponuditi nekoliko usluga. Takođe će proizvoditi jedinstvene modele, specijalna i ograničena izdanja, prilagođene automobile i automobile krojene za stazu. Pored toga, planirane su i posete fabrikama i kursevi vožnje.

Galerija: Teaser-Lotus električni superautomobil
Lotus električni tizer za sportski automobil
„Oduvek sam bio obožavatelj Lotusa, a ovo mora da bude jedna od najuzbudljivijih uloga u automobilskoj industriji danas – čist gol i prilika da se pokrene potpuno nova divizija brenda. najambiciozniji automobil na svetu “ , komentariše Sajmon Lejn. „LAP tim i ja imamo neke fantastične i zaista inovativne ideje, koje su veoma privlačne, za ljubitelje Lotusa, mlade i stare, za one koji traže jedinstvena iskustva i mogućnosti prikupljanja.“

Najava formiranja nove divizije je propraćena tizer slikom sa masivnim spojlerom na nečemu što izgleda kao trkački automobil sa otvorenim krovom. Nema detalja o ovom modelu, ali Lotus kaže da “ima uzbudljiv budući projekat”.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close