Automobili

Hyundai Ioniq 5

Ioniq 5 naziv je prvog električnog motora osmišljenog na novoj električnoj globalnoj modularnoj platformi (E-GMP) Sa rastućom difuzijom električnih automobila, sve više proizvođača ulaže u razvoj specifične platforme posvećene modelima emisija od nule. nula. Strategija koja takođe vidi Hyundai da igra igru. Korejska kompanija već ima Kona i Ioniq na listi, ali na osnovu zajedničkih platformi s endotermnim modelima.

Međutim, sve će se promijeniti lansiranjem nove podbrende Ioniq posvećene porodici električnih automobila, s platformom razvijenom isključivo za njih. Prednosti Filozofija koja slijedi one – na primjer – Volkswagena s ID modelima, i naravno Tesle. I poput one koju će Audi preduzeti sa PPE namenskom platformom za e-tron GT, koji se takođe dijeli sa Porsche Taycanom. Ili čak poput staze koju je u prošlosti otvorio BMW i3, koji nije nastavio dijeljenje s drugim modelima, kao što se očekuje da se dogodi sa sljedećom generacijom porodice BMW i. Kao što se očekuje i od Mercedesove EQ porodice. 

Za Hyundai su ovo električni automobili koji će se temeljiti na Electric Global Modular Platform (E-GMP), spremnom da posluži najmanje pet modela, uključujući Ioniq 5, odnosno serijsku verziju Hyundai 45 koncepta predstavljenu na sajmu iz Frankfurta 2019. Ioniq 5, oblici su retro Pred debi, zakazan za 2021. godinu, prototipi su naši fotografi “stegnuli” tokom uobičajenih testova na javnim putevima.

 Ovo nisu prvi snimci ikad, prije nekog vremena Ioniq 5 je uočen uz asfalt Nurburgringa. Uprkos dopadljivim kamuflažama, možete vidjeti uglate oblike koji namiguju na modele iz prošlosti, već cijenjene u konceptu, za kompaktni stil s 5 vrata s oblogom koja – barem naizgled – neće biti podignuta. Specifikacije Prema prvim glasinama, Ioniq 5 trebao bi imati napadačku cijenu između 40 i 45 hiljada dolara (33/38 hiljada eura). Nova platforma, koju će takođe pratiti električni motor bez presedana, trebala bi donijeti značajna poboljšanja u odnosu na trenutne modele u pogledu nastanjivosti, performansi i efikasnosti. 

Autonomija bi trebala biti oko 500 km. možete vidjeti uglate oblike koji namiguju na modele iz prošlosti, već cijenjene u konceptu, za kompaktni stil s 5 vrata s oblogom koja – barem naizgled – neće biti podignuta. Specifikacije Prema prvim glasinama, Ioniq 5 trebao bi imati napadačku cijenu između 40 i 45 hiljada dolara (33/38 hiljada eura). Nova platforma, koju će takođe pratiti električni motor bez presedana, trebala bi donijeti značajna poboljšanja u odnosu na trenutne modele u pogledu nastanjivosti, performansi i efikasnosti. 

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close