Automobili

McLaren Senna GTR, sada dostupan i u Lego Technic verziji

Sa 830 komada u sebi, set hiper automobila Woking ima vrlo visok nivo detalja.Sigurno nije novost da Lego službeno izrađuje komplete posvećene superautomobilima.

 U nedavnoj prošlosti vidjeli smo modele poput Lamborghini Siana i Bugattija Chirona u “ciglenoj” verziji, ali do sada nam je uvijek nedostajao ikonski superautomobil poput McLaren Senna GTR. Praznina koja je popunjena zahvaljujući prezentaciji Lego Technic kompleta posvećenog najgorim Sennama, superautomobilu koji je kuća Woking napravila u 75 jedinica čija cijena košta 1,5 miliona eura. 

Precizan dizajn Sačinjen od 830 komada, dužine 32 cm i širine 12 cm, predstavlja vrlo visok nivo detalja. Ne nedostaje detalja poput velikog stražnjeg krila, motora 4. 0 V8 twin-turbo opremljen pokretnim klipovima, otvarajućim vratima, upravljačima – izrađenim u odgovarajućoj skali – i dvokrilnim vratima (koja uključuju dio krova).

 Da bi stvorila ovaj model – čiji je kataloški broj 42123 – danska se kompanija oslanjala direktno na pomoć dizajnerskog tima McLaren Senna, radeći ruku pod ruku s njima. Stići će nakon Božića Lego McLaren Senna GTR stići će neposredno nakon Božića. Komplet će u stvari biti predstavljen 26. decembra, a prodavnice će se naći 1. januara 2021. Nabavna cijena je 49,99 eura. McLaren Senna GTR službeno označava debi engleske kuće u Lego univerzumu, čak i ako su se u prošlosti neki entuzijasti već okušali u izradi McLarena 720S. upravljači – izrađeni u odgovarajućoj mjeri – i dvostrana vrata (koja uključuju dio krova). 

Da bi stvorila ovaj model – čiji je kataloški broj 42123 – danska se kompanija oslanjala direktno na pomoć dizajnerskog tima McLaren Senna, radeći ruku pod ruku s njima. Stići će nakon Božića Lego McLaren Senna GTR stići će neposredno nakon Božića. Komplet će u stvari biti predstavljen 26. decembra, a prodavnice će se naći 1. januara 2021.

Nabavna cijena je 49,99 eura. McLaren Senna GTR službeno označava debi engleske kuće u Lego univerzumu, čak i ako su se u prošlosti neki obožavatelji već okušali u izradi McLarena 720S. volani – izrađeni u odgovarajućoj skali – i dvostrana vrata (koja uključuju dio krova). Da bi stvorila ovaj model – čiji je kataloški broj 42123 – danska kompanija se oslanjala direktno na pomoć dizajnerskog tima McLaren Senna, radeći ruku pod ruku s njima. Stići će nakon Božića Lego McLaren Senna GTR stići će neposredno nakon Božića. Komplet će u stvari biti predstavljen 26. decembra, a u prodavnice će stići 1. januara 2021.

Nabavna cena je 49,99 evra. McLaren Senna GTR službeno označava debi engleske kuće u Lego univerzumu, čak i ako su se u prošlosti neki entuzijasti već okušali u izradi McLarena 720S. Da bi stvorila ovaj model – čiji je kataloški broj 42123 – danska se kompanija oslanjala direktno na pomoć dizajnerskog tima McLaren Senna, radeći ruku pod ruku s njima. Stići će nakon Božića Lego McLaren Senna GTR stići će neposredno nakon Božića. Komplet će u stvari biti predstavljen 26. decembra, a prodavnice će se naći 1. januara 2021.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close