Automobili

Ducati Diavel 1260 Lamborghini: inspiracija od Sian FKP 37

Specijalni motocikl ograničen je na 630 primeraka
Saradnja dve velike italijanske kompanije najavljuje rođenje Ducati Diavel 1260 Lamborghini: motocikl ograničene serije od 630 jedinica i počast partnerstvu između Lamborghinija i Ducatija .

Vrednosti kao što su italijanska izrada, sportski karakter i fokus na dizajn i pažnja na detalje osnova su ovog ekskluzivnog projekta. Kao izvor inspiracije, dizajneri Ducatija izabrali su jedan od najsenzacionalnijih modela Lamborghini koji je ikada napustio pogon u Sant’Agata Bolognese: Lamborghini Sian FKP 37 .

Na osnovu Diavela 1260 S, na putu do Diavel Lamborghinija reinterpretirane su najkarakterističnije Diavel karakteristike: kovani aluminijumski točkovi sa potpuno novim dizajnom koji se izričito podsećaju na njihov inspirativni uzor, otvori za vazduh i poklopci hladnjaka od karbonskih vlakana, koji su dizajnirani kao dodatni delovi, i na kraju Brembo kočne čeljusti u jarko crvenoj boji, u stilu Ducatija.

Svi delovi motocikla, koje je Centro Stile Ducati redizajnirao posebno za ovaj specijalni projekat, napravljeni su od lakih i visokokvalitetnih karbonskih vlakana, pa su i u ovom slučaju zasnovani na super sportskom automobilu.

Obloga prigušivača, zadnji deo, obloga srednjeg rezervoara, poklopac sedišta, prednji i zadnji blatobrani, obloga armaturne table i okvir farova napravljeni su od karbonskih vlakana.

Slika Diavel 1260 Lamborghini rezultat je saradnje Centro Stile Ducati i Centro Stile Lamborghini. U stvari, koriste se iste boje kao i kod Sian FKP 37. Karoserija je u gea zelenoj boji, dok su okvir, zadnji deo donjeg dela i kovane felne naglašeni u Electrum Gold.

Važni elementi dizajna kompanije Lamborghini su šesterokut i element u I stilu. Prvi je prepoznatljiv u ovoj posebnoj verziji Diavela po obliku izduvne cevi, a drugi je preuzet zahvaljujući estetskim detaljima na sedištu.

“63” takođe krasi oplatu za motocikle, važan broj za kompaniju Sant’Agata Bolognese osnovanu 1963. godine. Pomnožite sa deset što rezultira sa 630, ograničenim brojem primeraka koji će se proizvesti.

Diavel 1260 Lamborghini će biti dostupan od ovlašćenih prodavaca Ducati od kraja decembra 2020.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close