Automobili

Ferrari 488 GT radikalista za trkalište

Ovaj automobil meša karakteristike 488 GT3 i 488 GTE
Ferrari predstavlja novi 488 GT Modificata, limitirani automobil koji uključuje karakteristike i tehnologije razvijene za 488 GT3 i 488 GTE i prevazilazi ograničenja tehničkih i sportskih propisa kako bi postigao svoj puni potencijal. Ober-488 nije ulični zakon, namenjen je danima staza.

Ime automobila uključuje reč “Modificata”, što u Ferrarijevom žargonu znači konstrukcije dizajnirane za bolje performanse. Već izvanredne performanse 488 GT3 i 488 GTE biće dodatno poboljšane kombinovanjem njihovih najefikasnijih i najinovativnijih rešenja, kao i razvojem novih tehnologija uglavnom povezanih sa pogonskim sklopom koji više nije ograničen FIA-inim bilansom performansi.

Legendarni tvin-turbo V8 bio je predmet detaljnih istraživanja koja su rezultirala specifičnim komponentama i upotrebom materijala trkačkog motora. Maksimalna izlazna snaga motora sada iznosi oko 700 ks, što je zbog upotrebe inovativnih rešenja i ekstremnijeg i moćnijeg mapiranja.

Međutim, nema kompromisa u poslovičnoj pouzdanosti Ferrarija. Menjač sa različitim prenosnim odnosima i kvačilo od karbonskih vlakana pomažu u podnošenju veće snage i obrtnog momenta motora.

Prema Ferrariju, 488 GT Modificata je savršena sinteza 488 GTE, koji se takmiči u svetskom prvenstvu u izdržljivosti, i 488 GT3, kralja GT trka. Oni su među najuspešnijim modelima u istoriji Cavallino Rampante.

To pokazuju više od 350 pobeda i 630 mesta na podijumu na nacionalnim i međunarodnim trkama koje je 488 GT3 ostvario zajedno sa titulama svetskog prvaka u vozaču, timu i proizvođaču na FIA Svetskom prvenstvu u izdržljivosti, kao i trijumf 488 GTE u 24 sata -Price Le Man i Petit Le Mans.

Nakon intenzivnog razvojnog rada na Nordschleifeu, 488 GT Modificata koristi potpuno redizajniranu aerodinamiku koja pomera centar pritiska napred. Ovo stvara veći kontaktni pritisak na prednjoj strani bez povećanja ukupnog otpora, što dovodi do veće efikasnosti i osetljivosti na promene ugla zadnjeg krila.

Sa izuzetkom aluminijumskog krova i šipki, telo je u potpunosti napravljeno od karbonskih vlakana, baš kao i 488 GTE. To doprinosi kontaktnom pritisku od preko 1.000 kg pri 230 km / h.

Kada su definisali dinamiku vožnje 488 GT Modificata, inženjeri su odlučili da koriste suspenziju 488 GTE. Kočioni sistem razvijen je u saradnji sa Brembom. Karakterišu ga čeljusti kočnica ugrađeni u vozila svetskog šampionata sa malim zaostalim obrtnim momentom u vezi sa ABS sistemom pozajmljenim od 488 GT3 Evo 2020 sa određenim podešavanjima.

Opsežna standardna oprema Modificate uključuje sistem za prikupljanje podataka V-Bok, koji je kombinovan sa telemetrijskim sistemom za prikupljanje podataka kompanije Bosch. Proširivi sistem omogućava preuzimanje podataka direktno na USB memoriju. Kamera za vožnju unazad visoke rezolucije, drugo sedište i TPMS sistem za merenje temperature i pritiska u gumama takođe su deo standardne opreme.

Kao i svi Ferrariji, i 488 GT Modificata nudi kupcima razne mogućnosti personalizacije kako za spoljašnost tako i za unutrašnjost. Automobil, koji se proizvodi u vrlo ograničenoj seriji, u početku će biti dostupan samo vozačima koji su poslednjih godina učestvovali u Competizioni GT sa Ferrarijem ili Club Competizioni GT.

488 GT Modificata je primljen na događaje Club Competizioni GT, inicijativa koja postaje sve važniji deo Ferrarijevih kružnih aktivnosti. Club Competizioni GT postavio si je cilj da vrati najvažnije i najuspešnije automobile u novijoj istoriji trka zatvorenih točkova Cavallino Rampante, od F40 Competizione do novijih 488 GT3 i GTE.

Kupci će 2021. godine imati priliku da učestvuju u pet događaja na trkačkim stazama koji prikazuju i upravljivost i dinamičke kvalitete automobila, kao što su Virginia International Racevai, Monza, Vatkins Glen, Suzuka i Nurburgring, kao i Finali Mondiali.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close