Automobili

Audi K5 Sportback (2021): Cene počinju od 52.200 evra

Kupe SUV sa standardnim sportskim vešanjem biće lansiran u prvoj polovini 2021. godine
Krajem septembra Audi je predstavio K5 Sportback, kupe SUV verziju nedavno renoviranog K5 . Posle e-tron Sportback i K3 Sportback, automobil je treći Audi crossover. Sada su takođe utvrđene cene za tri verzije dostupne na lansiranju na tržište; počinju od 52.200 evra – detalje možete pronaći u našoj tabeli ispod.

Prednja strana izgleda kao K5 lifting lica; Međutim, naše poređenje prikazuje zeleni K5 u verziji sa crnim detaljima (okvir rešetke, prozorski okviri, pragovi) – to bi trebalo da bude zbog „crnog paketa optike“. Pored toga, K5 Sportback na slici ima crno obojene trake luka točka, dok K5 ima istu boju kao i automobil – to će verovatno takođe biti pitanje opreme.

Kao i uobičajeni K5, verzija Sportback takođe ima LED farove; Matrična LED svetla su dostupna kao opcija. Pored toga, oba automobila imaju osmerokutnu rešetku i primetno zakrivljenu liniju ramena iznad luka točkova i kvaka na vratima.

Za razliku od normalnog K5, krovna linija Sportback-a značajno tone. Treće bočno staklo se ovde sužava prema zadnjem delu.

Sportback ima vrlo ravno zadnje staklo. Takođe je primetna debela metalna traka na zadnjoj pregači – verovatno osobenost spoljnog paketa „S line“.

Audi nudi K5 Sportback u spoljašnjim linijama „napredni“ i „S linija“. Razlikuju se na rešetki, bočnim otvorima za vazduh i posebno na zadnjem odbojniku. Dostupno je dvanaest boja boja, a tu je i “crni paket optike”, kao i puna i kontrastna boja.

Kao i kod K5, opcionalno postoje zadnja svetla sa OLED tehnologijom . Prilikom naručivanja možete odabrati između tri specifična potpisa zadnjeg svetla. Svaki potpis ima drugačiju svetlosnu koreografiju, koja se koristi za pozdrav i oproštaj. Izborom režima vožnje „Dinamički“ pojavljuje se još jedna grafika. Ako se drugo vozilo približi stacionarnom automobilu sa manje od dva metra, svi OLED segmenti zasvetle.

Dimenzije: Teško se razlikuju od normalnog K5
Sa 4,69 metara, K5 Sportback je sedam milimetara duži od K5. Međuosovinsko rastojanje, visina i širina su identični, kao i koeficijent otpora od 0,30. Prtljažnik prima 510-1.480 litara, jedva manje od normalnog K5, koji je predviđen sa 520-1.520 litara.

Kao i kod K5, postoji opcionalna klupa zadnjih sedišta plus , koja se može pomerati po dužini i podesiti ugao naslona. Ako je potrebno, proširuje zapreminu prtljažnika do 60 litara – tj. Do maksimalno 570 litara.

Opcionalni paket prostora za odlaganje i prtljag osigurava urednost i sigurno držanje prtljage. Električna vrata prtljažnika su standardna. Zajedno sa opcionim tasterom pogodnosti, može se otvoriti pomoću „pokreta nogu“ kojim upravlja senzor.

Standardna sportska suspenzija
Za razliku od K5, sportska suspenzija je standardna za Sportback. Postoje i regulisane zaklopke ili adaptivni vazdušni ovjes. Reguliše položaj trima u opsegu podešavanja od ukupno 60 milimetara. Kada se vozite neasfaltiranim putevima, razmak od tla se može povećati i do 45 milimetara. Radi lakšeg utovara, automobil se može spustiti za 55 milimetara na zadnjoj osovini pomoću dugmeta u prtljažniku.

Opcionalno dinamičko upravljanje menja odnos upravljanja, ugao upravljanja i pomoć pri upravljanju u zavisnosti od brzine vožnje. Raspon
prečnika točkova sa ukupno 21 dizajnom točkova od 18 do 21 inča.

Motori: dva TFSI i tri TDI
Ako uključite SK5 TDI, K5 Sportback počinje sa tri dizela i jednim turbo benzinskim motorom. Svi ispunjavaju Euro 6d-ISC-FCM AP standard za emisiju štetnih gasova. Dvostruki sistem doziranja SCR sa dvostrukim ubrizgavanjem AdBlue treba da osigura niske emisije azotnog oksida.

Benzinski motor je 45 TFSI sa 265 KS. Da bi uštedeo gorivo, automobil ima 12-voltni blagi hibridni sistem koji isključuje četvorocilindraš pri vožnji brzinom od 22 km / h.

Međutim, početna varijanta je 40 TDI, koji sa svojim 204 ks dizelašem može da vuče prikolice teške do 2,4 tone (kočen, nagib od 12 procenata). Sedmostepeni S-tronic prenosi snagu na kuattro pogon sa ekonomičnom ultra tehnologijom . Ova četvorocilindrična verzija takođe ima 12-voltni blagi hibridni sistem.

S druge strane, šestocilindrični model 50 TDI sa 286 ks ima (još snažniji) blagi hibridni sistem od 48 volti. Osmostepeni Tiptronic ovde služi kao prenos; ovde je instaliran uobičajeni kuattro pogon. Razlika: dok posebno ekonomičan ultra pogon normalno prenosi snagu preko prednjih točkova, sa normalnim kuattrom 60 posto snage odlazi na zadnji deo.

Uskoro sledi još jedna PS verzija 2.0 TDI – verovatno verzija sa 163 PS, koja je takođe dostupna u K5. Takođe se najavljuje još jedan 2.0 TFSI – verovatno 35 TFSI iz A4 (podebljano: potvrđene verzije).

 Potvrda / spekulacija   Snaga motora    Osnovna cena (sa 19% PDV-a)

35 TFSI Špekulacije, kao i kod A4 2.0 TFSI / 150 PS n / a
45 TFSI kuattro S tronic zvanično 2.0 TFSI / 265 PS 55.550 €
35 TDI S tronic Valjda kao K5 2.0 TDI / 163 PS n / a
40 TDI kuattro S tronic zvanično 2.0 TDI / 204 PS 52.200 €
50 TDI kuattro tiptronic

zvanično 3.0 TDI / 286 PS 60.300 €
SK5 TDI zvanično 3.0 TDI / 347 PS n / a
50 TFSI e kuattro S tronic Nagađanja koliko je star K5 PHEV / 299 PS n / a
55 TFSI e kuattro S tronic Nagađanja koliko je star K5 PHEV / 367 PS n / a
Pogon SK5 TDI Sportback isti je kao i SK5; za ovaj TDI imamo poseban članak . Donja dva reda tabele prikazuju plug-in hibridne verzije – dve varijante performansi trebalo bi da budu iste kao kod K5 pre liftinga.

enterijer
Unutrašnjost izgleda kao K5, ali slika prikazuje verziju sa volanom sravnjenim na dnu i drugim ukrasnim trakama – obe su verovatno stvar opreme:

U izbor dizajna i S line unutrašnja linije opciono dostupan, što kokpit elegantno ili sportski. Paket ambijentalne rasvete plus nudi ciljane svetlosne efekte.

Na brodu su potpuno opremljeni 12,3-inčni instrument displej ( virtuelni kokpit plus) i head-up displej. Višenamenski kožni upravljač plus koristi se za lako i sigurno upravljanje najvažnijim funkcijama i displejima. MMI navigacija plus infotainment sistem povezan je sa 10,1-inčnim ekranom osetljivim na dodir.

Lansiranje na tržište u prvoj polovini 2021
K5 Sportback će sići ​​sa proizvodne trake u fabrici San Jose Chiapa (Meksiko) i na međunarodna tržišta će se lansirati u prvoj polovini 2021. godine. Za Kinu se novi model proizvodi u fabrici u Čangčunu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close