Automobili

Da li Volksvagen planira veliku električnu limuzinu kao protivnik Tesle Model S?

Ako je moguće, automobil treba napraviti kod kuće u Volfsburgu
Samo prošle nedelje, Automotive Nevs Europe izvestili su o VV-ovom planu da ID Vizzion transformiše u serijski automobil sa dometom od 700 kilometara. Sada postoje nove glasine o još višoj pozicioniranoj električnoj limuzini. Još uvek nema imena, ali ANE tvrdi da se kaže da je to sofisticiraniji proizvod iznad Vizziona koji bi mogao da se postavi naspram Teslinog modela S.

Prema izvoru upoznatom s tim, automobil bi mogao biti napravljen kod kuće u Volfsburgu. Volksvagen očigledno ovde želi da investira u velike razmjere kako bi tvornicu pretvorio u svoju električnu perjanicu. Iako se za njega kaže da je veliko i luksuznije vozilo, poput ID.3 i ID.4, ono će se zasnivati na MEB platformi, iako u “naprednoj verziji” , navodi se u izveštaju .

Pridržavanje MEB-a omogućava VV-u da izbegne veće troškove nadolazeće PPE arhitekture koju trenutno razvijaju Audi i Porsche. Trebalo bi biti jasno da grupa želi da izbegne preklapanje između glavne marke VV i njenih luksuznih marki. Stoga očekujemo da će automobili slične veličine iz Ingolstadta i Zuffenhausena biti potkopani u pogledu performansi, opreme i cene.

Budući da je serijska verzija Vizzion (slika dole) očigledno namenjena za zamenu limuzine Passat , još veći električni automobil mogao bi biti dugo obećavana zamena Phaetona. Šef VV-a Herbert Diess priznao je da je uspeh Modela S pre skoro četiri godine naterao kompaniju da se vrati na tablu za crtanje i preispita veliku limuzinu sa nultim emisijama. Čini se da je model još uvek na dnevnom redu, mada će proći neko vreme pre nego što debituje.

Sumnjamo na lansiranje Vizziona nakon tog, koje bi trebalo da pogodi dilere negde 2023. godine. Automotive Nevs izveštava da je uticajni predsednik radničkog saveta VV-a i član nadzornog odbora Bernd Osterloh izrazio želju da se električni automobil izgradi u Volfsburgu do 2025. godine. Njegove primedbe preuzeo je član odbora VV grupe Stephan Veil. Električna limuzina mogla bi da se pravi i van Nemačke.

Prema izvoru citirani od strane Automotive Nevs , ukupna proizvodnja bi mogla da dostigne 300.000 jedinica godišnje, ako VV takođe je veliki električni limuzina u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama. „Razmislite o modelu S“, ovako je insajder okarakterisao tajnoviti novi model, koji je očigledno izvršni odbor VV Grupe početkom meseca odobrio za proizvodnju u Volfsburgu.

Napomena: Gornja slika prikazuje zvaničnu skicu dizajna ID.Vizzion koncepta 2018.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close