Automobili

Zaboravljeni koncept – Peugeot 20Cup (2005)

Ima tri točka, motor od 170 ks i perolaku težinu, (ponovo) otkrijte Peugeot sportski „tricikl“.
Iako ne najobičniji, više puta smo govorili o znatiželjnom automobilu na tri točka. Napravili smo čak i veliku prezentaciju sa 10 takvih šablona.

Među njima su Morgan 3 Vheeler, Polaris Slingshot ili Reliant Regal. To bi mogla biti tri najpopularnija modela sa tri točka, ali nešto što možda ne znate Peugeot se zainteresovao za ova vozila 2005. godine i stvorio potpuno drugačiji automobil od ostatka svoje linije.

U stvari, na sajmu automobila u Frankfurtu firma lavova je predstavila prototip koji nas danas zanima. Njegovo ime je Peugeot 20Cup. Imao je dva točka na prednjoj osovini i jedan na zadnjoj osovini.

Ukratko, reč je o dvosedu bez prednjeg vetrobranskog stakla, koji se morao voziti sa kacigom i koji je bio dugačak 3,63 metra, visok 1,16 i širok 1,77 metara, za međuosovinsko rastojanje od 2,33 metra.

Na pola puta između automobila i motocikla, njegova težina jedva dostiže 500 kilograma, ali gotovo sve mehaničke komponente su koncentrisane u prednjem delu, što, kao što možemo da zamislimo, utiče na ponašanje na putu. Njegov dizajn je dao ukus sledećem Peugeotu, kao što su Peugeot 207 (2006) ili RCZ coupe (2009).

Iako ovaj model nije stvoren za tržište, sa sobom je doneo važan element: novi benzinski motor sa turbopunjačem , rezultat saradnje BMV- a i PSA grupacije , koji će godinama kasnije postati jedan od najboljih motora u svojoj industriji. klasa.

Za tu priliku, 1.6 jedinica (kasnije nazvana THP u Peugeot-u) nije razvila manje od 170 ks i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, između 1.400 i 4.000 o / min. Sve ovo kako bi se osiguralo ubrzanje od 0 do 100 km / h za više od 5,0 sekundi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close