Automobili

Volksvagen više ne prima porudžbine za svoje plug-in hibride

Nećemo vam ništa reći, automobilska industrija je u krizi . Posle kovida i nestašice čipsa, ona se suočava sa sukobom između Rusije i Ukrajine koji zaista ne pomaže stvarima. Nekoliko proizvođača je pogođeno ruskom invazijom u Ukrajini, Folksvagen im se pridružuje i saopštava da više nije u mogućnosti da prihvata porudžbine za svoje plug-in hibridne modele .

Ova informacija koju prenosi Automotive Nevs dolazi iz nemačkog lista Automobilvoche. Saopštava se da nemački proizvođač privremeno obustavlja prodaju modela Touareg, Arteon, Golf, Passat i Tiguan u PHEV verziji. Folksvagen ima poteškoća u snabdevanju i radije ispunjava porudžbine koje su već poslate pre nego što prihvati nove zahteve.

Ova odluka, koju je portparol brenda potvrdio Automotive Nevs-u, stoga je preduzeta kao preventivna mera. Folksvagen apsolutno želi da spreči duži rok isporuke, a da ne može da kaže kada će prihvatiti nove porudžbine.

Pored toga, fabrika u Volfsburgu biće zatvorena od 14. do 18. marta , kao i fabrika u Cvikauu (gde se proizvode Volksvagenovi električni automobili) koja neće biti u funkciji do 18. marta. To nije sve, druge fabrike poput onih u Hanoveru i Drezdenu takođe bi bile pogođene problemima u snabdevanju.

Kako je objašnjeno na početku članka, Folksvagen nije izolovan slučaj jer je i Porše morao da pauzira svoje fabrike početkom meseca u nadi da će se sve brzo vratiti u normalu. Ova dva brenda više ne prodaju nijedan automobil u Rusiji, baš kao i Tojota , koja Putinu do daljnjeg ne proizvodi nijedan automobil u zemlji. Konačno, BMV i Mercedes-Benz najavili su prestanak izvoza i domaće proizvodnje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close