Automobili

Toiota razmišlja o Corolla Pick-up-u i još mnogo toga

U junu 2020, nekoliko dana nakon što je Toiota predstavila Corolla Cross, nezavisni umetnik se okrenuo Photoshopu da transformiše kompaktni krosover u ovaj hipotetički kamionet.

Pa, danas, avgusta 2023., novi izveštaj pouzdanog izvora tvrdi da bi ova ideja uskoro mogla postati stvarnost. Zaista, Automotive Nevs tvrdi da japanski brend razmatra mali pick-up baziran na porodici modela Corolla .

Nije sigurno ali moguće
Ton članka sugeriše da je projekat još uvek u povoju i da konačna odluka tek treba da se donese. Automotive Nevs piše da „pikap baziran na Corolli ostaje mogućnost, ali njegov izgled je u toku“. Čak i ako sada dođe poslovično zeleno svetlo, ne očekuje se da će kompaktni automobil krenuti u prodaju do 2027. godine, pa je verovatno da će pomoćno vozilo biti bazirano na sledećoj generaciji Corolle, a ne na trenutnoj .

Takav model bi se ubacio ispod Hiluk- a i omogućio Tojoti da se takmiči sa Ford Maverick-om i Hiundai Santa Cruz-om . Baš poput ovih, ravna Corolla bi imala monokok strukturu, a ne okvir merdevina. AN predviđa da će se sklapati u Misisipiju zajedno sa regularnom Corollom, dok se Corolla Cross proizvodi u Alabami u novoj fabrici u zajedničkom vlasništvu sa Mazdom.

Toiota – Project IMV0
20221214_03_01
11 Photo
Ima još toga na horizontu
Imajte na umu, radni konj Corolla nije jedini pristupačni, manji kamionet na horizontu. Krajem prošle godine, Toiota je pokazala IMV 0 , prototip lakog komercijalnog vozila koje će se naći u prodaji oko 2024. Ovaj pikap sa jednom kabinom imao je dizajnerske naznake preuzete iz koncepta Compact Cruiser EV i zasebnog okvira.

Međutim, ovo ima manje šanse da stigne do Sjedinjenih Država jer će uglavnom biti namenjeno tržištima u razvoju. Takođe, kao završnu napomenu, Toiota još uvek ima Land Cruiser pick-up na liniji u Australiji , gde se sada 40 godina stara serija 70 ponovo ažurira za 2024. godinu .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close