Automobili

Toiota Camri Facelift (2021): Novi prednji deo i veća sigurnost

Takođe, veći ekran osetljiv na dodir koji je sada na vrhu kontrolne table
Toiota Camri ulazi u novu model godinu oštrijeg dizajna i poboljšane sigurnosti . Limuzina srednje klase sa hibridnim pogonom dobija modifikovane aluminijumske felne i nove boje boje i dinamičniji prednji deo. Unutra čekaju novi materijali i boje, a devet inčni ekran osetljiv na dodir sada je viši. Takođe se proširuje i Toiota Safeti Sense paket. Hibridni pogon sa 218 ks ostaje nepromenjen .

Prednji odbojnici, rešetka hladnjaka i donji usis vazduha su vizuelno modifikovani. Ulaz za vazduh podvlači širinu vozila svojim horizontalnim potpornjacima u crnoj ili tamno sivoj boji. Harmonizira se sa bočnim okvirima u hromiranom ili srebrnom optičkom opremu.

Gledano sa strane, nove 17-inčne i 18-inčne aluminijumske felne upadaju u oči: dok manje verzije koriste okrenute V-krakove, veće felne kombinuju tanke, svetlo-glodane žbice sa okrenutim, tamnim žbicama. Optičke završne detalje zaokružuju nova lakirana paladijumska boja i zadnja svetla prilagođena boji.

Nadograđena unutrašnjost sada ima novi 9,0-inčni ekran osetljiv na dodir, koji više nije integrisan u kontrolnu tablu, već stoji na njoj. Viši položaj je namenjen pojednostavljenju čitanja i rada. Pored toga, multimedijalni sistem je dobio mehaničke tastere i kontrole i trebalo je da postane brži. Takođe sada podržava integraciju pametnih telefona putem Apple CarPlai i Android Auto.

Na zahtev, vozač i suvozač mogu da sednu na nova vrhunska kožna sedišta u bež ili crnoj boji. Imaju perforacije u obliku riblja kost, koje takođe olakšavaju ventilaciju sedišta. Postoje nove lajsne za instrument tablu, instrument tablu i vrata.

Što se tiče bezbednosti, sistem protiv sudara je poboljšan za novu model godinu. Pored optimizovanog otkrivanja vozila koja dolaze, u upravljanju je sada i pomoć pri upravljanju (Emergenci Steering Assist, ESA), koja pomaže u vožnji oko prepreka. Pomoć za okretanje kod raskrsnice (ITA) upozorava i automatski koči ako vozač skrene levo ili desno ispred vozila koje dolazi ili ako pešak pređe ulicu iz suprotnog smera.

Tempomat na daljinu sada radi zajedno sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova – to olakšava prilagođavanje brzine važećim ograničenjima brzine. Novi sistem upozorenja za napuštanje trake sada takođe interveniše impulsom upravljanja. Toiota takođe obećava preciznije otkrivanje trake, brže vreme ponovnog aktiviranja nakon promene trake i veći ugao kontra-upravljanja, koji se suprotstavlja vazdušnim turbulencijama prilikom preticanja kamiona.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close