Automobili

Test preuređenog Seat Ibize (2021) – Dinamičan iznad svega

Ako se spoljašnjost ne promeni, unutra je sve novo. Naše mišljenje o Seat Ibizi FR.
Lansirana 2018. godine, peta generacija Ibize ima pravo na restiling u srednjoj karijeri. Ova restilizovana verzija pokušava da ovekoveči svoj uspeh sa nekoliko izmena kako ne bi ostali iza velikih konkurenata poput Renaulta Clia ili Peugeota ​​208 . Da bismo to isprobali, odleteli smo na sever Španije u grad Bilbabo.

Ovaj restiling predstavljen je prošlog aprila. Zdravstvena kriza zahteva, prošlo je nekoliko meseci pre nego što je Seat mogao da organizuje testove svog gradskog automobila. Već je dostupan u konfiguratoru Seat France, a čak možete naručiti i isporuke zakazane za ovo leto.

Za ovaj test odabrali smo najsavršeniju verziju. Ovo je Seat Ibiza FR koje košta od 23 115 €. Dodavanjem crvene želje, 18 -inčnih felni i 1,5 TSI motora od 150 KS, kao na našem testnom modelu, njegova cena pada na 27.015 evra.

Spolja, verzija 2021 se ne menja , Seat Ibiza ostaje isti. Njegov restiling donosi samo nove felne dimenzija 17 “i 18”, standardna LED svetla, novi logotip Seat -a, kao i naziv modela rukom pisanim slovima. Doduše, pomalo je lagano, ali Ibiza je i dalje privlačna kao i uvek. Iskreno govoreći, nije ostarila nijednu bore.

U putničkom prostoru je upravo suprotno. Seat nije samo tu i tamo promenio nekoliko stvari, španski proizvođač je promenio celu kontrolnu tablu . Kad smo se ukrcali na Ibizu, osećali smo se kao da se useljavamo u potpuno novi model. Ovaj enterijer inspirisan je velikim sestrama, počevši od Leona i njegove nedavno predstavljene nove generacije.

Instrument tabla od 10,25 inča je sada 100% digitalna, kao i centralni ekran koji je promenio položaj i koji je porastao. Standardno meri 8,25 inča, ali je moguće imati i opciju ekrana od 9,2 inča. On integriše Android Auto i Apple CarPlai koji očigledno ima određeno kašnjenje. Upotreba integrisanog GPS -a u automobilu je fluidnija čak i ako se ponekad dogodi da pomešate četke. Moguće je komunicirati sa infotainment sistemom u automobilu pomoću prepoznavanja glasa izgovaranjem „Hola Hola“. Interakcije su neprirodne i ponekad pomalo naporne.

Iako postoji nekoliko tvrdih plastika, ovaj enterijer je i estetski i prijatan na dodir. Pristup različitim kontrolama je intuitivan, takođe cenimo fizičke kontrole klima uređaja koje se nalaze neposredno ispod ventilacionih otvora. Sedišta su malo čvrsta , ali je celina i dalje prilično udobna. Ubeđeni smo da će se ovo svideti Seatovoj mlađoj klijenteli , stariji će naći grešku u ukupnoj udobnosti automobila.

Ogibljenja su čvrsta kao i sedišta. Ovo je odlično u dinamičnoj vožnji, a nešto manje u mirnijoj vožnji. Rolo karoserije je veoma dobro kontrolisano i zatičemo se da prelazimo zavoje velikom brzinom bez ikakvih poteškoća. Njegovo dinamičko ponašanje je još izraženije jer mu je upravljanje precizno i papučica kočnice dosledna (mali pritisak dovoljan je da uspori automobil). Imamo utisak da smo jedno s automobilom, žalimo što Ibiza ne postoji u Cupra verziji .

Podjednako kod kuće u gradu, na planinskim putevima ili na autoputu, Seat Ibiza sada ima koristi od Travel Assist -a. Ovaj sistem pomoći vozaču uključuje prilagodljivi tempomat, kao i održavanje trake. Velike deonice autoputa omogućile su nam da ga isprobamo, a najmanje što možemo reći je da ovaj sistem radi prilično dobro. Automobil takođe može da čita znakove koji su nam bili veoma korisni jer španski putevi vrlo često menjaju brzinu između 20 km / h i 120 km / h.

Na kraju, Seat Ibiza dobro radi sve . To je gradski automobil koji se isto tako lako može uvući u grad, pružiti vam zadovoljstvo na krivudavim putevima i pregledati kilometre na autoputu. Šteta što motor nije elektrifikovan, primetili smo prosečnu potrošnju od 7,2 l / 100 km .

Treba napomenuti da se ne nudi dizel motor i da se snage benzinskih motora kreću od 80 do 150 KS. Na početnom nivou (Finish Reference) postoji trocilindrični motor sa zapreminom od samo 1,0 litara (1,0 MPI) povezan sa petostepenim manuelnim menjačem. Snaga se penje na 95 KS i 110 KS za bolje završne obrade zahvaljujući 1.0 TSI motoru (direktno ubrizgavanje). Četvorocilindrični 1.5 TSI se nudi samo na FR opremi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close