Automobili

Tesla najnoviji automobil koji ima veliku potraznju.

Već se čini da se Tesla vekovima koristi, ali u motornoj industriji, marka je poprilično pojavila preko noći. Možda je brže nego bilo ko pre toga, američka kompanija je poslala curio-autsajdera najnovije.

Ovaj obračun će započeti zanimljivo tačku: da li će Teslin izaći u budućnost?

Polestar je jedan od najpouzdanijih brendova za preuzimanje Tesle u vlastitoj igri. Ali sa većim, sada osveženim Model S-om, Audijevi i Mercedes-ovi ostavljeni su da se zbrkaju u Teslinom buđenju.

Naravno, ovi „nasleđeni“ proizvođači su uspešni s razlogom, a znamo da su Audi, Mercedes i BMV izabrali EV-ove, poduprte sofisticiranim inženjeringom, koji čekaju da se predstave. Ali početni detalji pokazuju da će ovaj usev automobila odgovarati samo onome što Tesla radi, umesto da ga gura dalje.

Teslin V3 supercharging tehnologija može se napuniti do 250kV, dodajući raspon od 75 milja za samo pet minuta. Porsche nudi slično sa svojim Taicanom, ali po ceni koja je viša od automobila kao što je Model 3.

Polestar, kao novi brend, ima prave kartice u ruci; samo ih treba reprodukovati u ispravnom redosledu. Ima šansu da inovira i da se istakne kao lider, ali uz bliske veze s Volvoom, može se osloniti i na kompaniju koja ima tradicionalne „automobile“ kako treba. Sigurno postoji potencijal da on bude ključni rival Tesli jer se industrija razvija još jedan korak u godinama koje predstoje.

Bez sumnje, kao što drugi žestoko rade na razvoju najboljih automobila sa nultom emisijom, Tesla se neće odmarati na lovorikama. Ali vreme je kad razarač završi. Sada treba da nastavi sa inovacijama, unapređivanjem i opsegom kako bi se izbegli sveži rivali – uključujući, gotovo sigurno, tehnološke kompanije koje su jednako zelene prema automobilskoj industriji kao što je bila i sama Tesla pre nekoliko godina.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close