Automobili

Tesla Model K – Nove glasine o automobilu vrednom 25.000 dolara

Do sada poznat kao Model 2, Tesla od 25.000 dolara izvor je mnogih glasina. Ali, osim cene, jedno je sigurno: naziv će se promeniti. Elon Musk je čak potvrdio i promenu imena budućeg električnog vozila tokom sastanka sa svojim zaposlenima. Pitanje je stoga sledeće: kako će se zvati jeftino vozilo američkog proizvođača?

Na Instagram stranici CarForce247 objavljena su četiri prikaza hečbeka koji bi se mogao nazvati „Model K“. Ništa nije prepušteno slučaju: model je dostupan u četiri različite boje (crvena, plava, bela i crna), a šifre proizvođača su korišćene za ugao fotografije i pozadine. Osim toga, predloženo je i tumačenje moguće verzije Performance, bez naznake cene.

Nemačka stranica stavlja Teslu u konkurenciju sa drugim modelima istog tipa. “Biće konkurencija najprodavanijim hečbekovima na kineskom i evropskom tržištu” , čitamo. „Da li biste više voleli ovaj automobil nego Volksvagen Golf ili Hiundai i30?“ to je pitanje postavljeno čitaocima.

Ako ostavimo po strani naziv vozila, koji još nije potvrđen, i „Tesla za sve“ ostavlja nedoumice oko datuma izlaska i mesta proizvodnje. Elon Musk je jasno rekao da ne želi da ga lansira nakon 2023. godine , ali da li je taj cilj dostižan?

Što se tiče mesta rođenja, sve sugeriše da je odabrana Shanghai Gigafactori. Izvršni direktor kompanije takođe je rekao da model K, ili kako god mu bilo pravo ime, možda više nema upravljač i pedale. Drugim rečima, ako bi Tesla uspeo da reši probleme sa razvojem FSD -a , to bi bio potpuno autonoman automobil.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close