Automobili

Tesla čini superpunjače dostupnim svima u još 5 zemalja

Nakon Francuske, Belgije, Holandije, Norveške, Austrije, Španije, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva, Tesla je najavio otvaranje mreže Supercharger za sve električne automobile u još pet evropskih zemalja: Danskoj, Finskoj, Nemačkoj, Luksemburgu i Švajcarskoj .

Sada će vozači električnih automobila u 13 evropskih zemalja moći da pristupe Tesla Superchargerima za dopunjavanje goriva elektronima. Tesla stoga izgleda želi da ubrza razvoj ovog programa, suprotno onome što je najavljeno na početku, proizvođač je želeo da se otvaranje Superchargera odvija postepeno i polako.

Galerija: Tesla Supercharger
Tesla Supercharger mreža
11 Slike
Samo osam meseci nakon što je otvorio prve Superchargere za sve električne automobile, Tesla objavljuje da je Supercharger mreža postala prva javna mreža za brzo punjenje preko 150 kV u Evropi. Američki proizvođač bi mogao da otvori više u narednim mesecima i godinama kako bi povećao svoj profit. To treba raditi korak po korak, jer Elon Musk sigurno ne želi da žrtvuje kvalitet usluge .

Tesla takođe nailazi na nekoliko kvarova, kao u Severnoj Americi, gde automobili koriste različite električne utičnice koje nisu kompatibilne jedna sa drugom. U SAD, na primer, Tesla koristi utikač koji se razlikuje od Combo ili CCS utikača. Da bi rešio ovaj problem, Elon Musk je rekao da želi da doda konektore tipa CCS u nove superpunjače tako da se više električnih automobila može priključiti na njih.

Sa rastom tržišta električnih vozila, Tesla već trlja ruke. U Francuskoj, a prema Avere-France, prošlog meseca je registrovano 27.633 plug-in vozila u Francuskoj (10% više u odnosu na prethodnu godinu). Prodaja potpuno električnih automobila premašila je 15.000 jedinica (porast od 32%) i činila je 12% ukupnih novih registracija putničkih automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close