Automobili

SsangIong Torres EVKS, ovako izgleda novi korejski električni SUV

SsangIong je spreman da se ponovo lansira u Evropi sa novim imenom i novim električnim SUV-om . Brend koji će se uskoro zvati KG Mobiliti pokazao je prve zvanične slike Torres EVKS , verzije modela sa nultom emisijom koja je predstavljena prošle godine na korejskom tržištu i koja će se takođe prodavati u Italiji preko zastupstva Koelliker grupe.

Više detalja biće otkriveno 30. marta tokom Sajma mobilnosti u Seulu, ali u međuvremenu možemo pogledati i jedan od predstojećih dolazaka na Stari kontinent.

Novi izgled i tehnologija
EVKS u velikoj meri preuzima stil Torres sa toplotnim motorom, ali ima neke važne razlike u pogledu estetike i tehnologije. Glavna promena se tiče prednjeg dela, gde se nalaze veoma tanki LED farovi i šest svetlosnih tačaka u centru rešetke.

Što se ostalog tiče, SsangIong se mnogo poigrava čvrstim i kvadratnim oblicima kako bi preneo grubi futuristički terenski vazduh, sa obimnim lukovima točkova i jednako kutijastim dizajnom prozora i stubova. Da biste dodali dodatni osećaj avanture, tu su šipke na krovu koje se mogu koristiti za montiranje brojnih dodataka.

Torres EVKS ima potpuno drugačiju tehnologiju na vozilu od svoje “sestre” sa klipnjačama i klipovima. Ispred vozača stoji dvostruko zakrivljeni displej koji integriše instrument tablu i infotainment, sa izgledom koji veoma podseća na rešenje koje su usvojili najnoviji BMV-ovi .

Nažalost, još nemamo zvanične informacije o motorima i kada će ovaj SUV biti plasiran u Evropi.

Međutim, vrlo je verovatno da će SsangIong koristiti drugačiji pogonski sklop od Korando e-Motion . Prodaje se samo na određenim tržištima, krosover koristi bateriju od 55,3 kVh i prednji elektromotor od 190 KS za domet od 340 km u VLTP ciklusu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close