Automobili

Sportska verzija izlaznog Porsche Taican-a… sa TDI značkom!

Porscheovi električni prototipovi su viđeni nekoliko puta sa lažnim izduvnim otvorima, ali je nemački proizvođač upravo napravio ironiju korak dalje. Naši paparaci su fotografisali potencijalnu verziju Porsche Taican-a visokih performansi sa… TDI značkom. Poslednja dva slova se pojavljuju crvenom bojom, kao na modelima Folksvagena sa najsnažnijim dizel motorima. Naravno, to neće biti slučaj na Taican-u, koji nema toplotni motor.

Porše nije bio zadovoljan ovom malom šalom. Ovaj Taican ima impozantan zadnji spojler kao i spojler za prtljažnik. Zadnji branik je modifikovan tako da sadrži peraje na oba kraja. Kočnice i gume takođe dobijaju na veličini u ovom preuređenom Porsche Taican- u, koji je takođe izgleda zamenio svoja zadnja sedišta za rol-barove. Međutim, konačna verzija ne bi trebalo da ih zadrži.

Porsche Taican špijunske fotografije
Špijunska fotografija Porsche Taican-a
11 Slike
Prednji kraj je takođe preoblikovan sa razdelnikom i perajima koji su dodani na branik. Kao i često na nedovršenim verzijama, farovi ostaju sakriveni, a na branik je postavljena lepljiva traka kako bi se sakrili određeni detalji. Ali čini se da je konkurent Tesla Model S Plaid spreman da integriše mnoge aerodinamičke razvoje, u skladu sa GT verzijama modela 718 i 911 .

Najbolji video snimci:

Ostaje da se vidi da li će Porsche takođe unaprediti motor kako bi nadmašio performanse Turbo S verzije, najsnažnije u trenutnom katalogu. Naši fotografi su saznali od izvora u Porsche-u da bi ova varijacija mogla da pređe 1000 konjskih snaga, ali informacije treba uzeti sa rezervom, jer za sada nema komunikacije. To bi bila velika evolucija u poređenju sa Turbo S koji nudi “samo” 751 konjsku snagu.

Težina bi takođe mogla biti važan deo jednačine. Najveći model u asortimanu je oko 2300 kg i mala dijeta ne bi škodila. Očekuje se da će Porsche ove godine potvrditi svoje planove, pošto je ova verzija Taican-a na testiranju već nekoliko meseci.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close