Automobili

Sa Purosangue, Ferrari se pridružuje hiper unosnom segmentu!

Jedan od najiščekivanijih automobila godine je konačno predstavljen: prvi SUV u istoriji Ferarija . Iako Maranello tvrdi da je Purosangue posebna klasa , sada je vreme da se upoznate sa najnovijim proizvodom Cavallina nakon nekoliko godina spekulacija o imenu, izgledu i uticaju u smislu reputacije brenda i prodaje.

Purosangue je jedno od retkih vozila na koje štampa i finansijski svet (rejting agencije) obraćaju pažnju . To mnogo znači Ferariju .

Ostavljajući po strani tehničke specifikacije i dizajn Purosanguea, ovo vozilo stavlja Ferrari u potpuno drugačiji tržišni sektor . Iako ga brend ne smatra SUV-om, jasno je da je ovaj novi proizvod Ferarijev odgovor na bum SUV vozila koji se proširio na više luksuzne segmente. Rolls-Roice , Bentlei , Aston Martin i Lamborghini su već ušli u to.

foto-per-topic-motor1-numbersPratite sve vesti na Motor1 brojevima
F-SUV segment
Može se nazvati luksuznim F-SUV segmentom i prošle godine je pronašao više od 14.200 novih kupaca , onih koji su kupili Bentlei Bentaiga , Lamborghini Urus , Aston Martin DBKS i Rolls- Roice Cullinan . NJihova kombinovana prodaja porasla je za 40% od 2020. i očekuje se da će još više rasti u 2022. Sva četiri modela, sa različitim cenama i pozicioniranjem, zabeležila su dvocifreni rast, sa povećanjem od preko 400% za Aston Martin.

Ovi super SUV vozila se uglavnom prodaju u Sjedinjenim Državama i Kanadi , gde se 2021. nalazi 31% globalnog obima. Potražnja je porasla za 46% na više od 4.400 jedinica. NJihovo drugo najveće tržište bila je Kina sa preko 3.700 jedinica, što predstavlja povećanje od 23%.

Evropa je na trećem mestu sa 3.622 jedinice, što predstavlja povećanje od 33% od 2020. Među ovim tržištima, Velika Britanija prednjači sa 40% ukupnog evropskog tržišta, a slede Nemačka sa 26%, Švajcarska sa 6,3%, Italija sa 5,1% i Francuska sa 3% .

U pogledu prodora na tržište u okviru prodaje SUV vozila, Monako je preuzeo vođstvo jer je činio 4,8% obima. Slede Singapur (0,8%), San Marino (0,5%), Andora (0,4%) i Katar (0,3%).

Pravo pozicioniranje
Na osnovu ograničenih informacija i zvaničnih fotografija koje je dao Ferrari, čini se da je Purosangue pravi proizvod sa velikim potencijalom . Pre svega, pozicioniranje kao sportski automobil sa četiri sedišta ima za cilj da uskladi novo vozilo sa ostatkom asortimana, a ne kao potpuno drugačiji Ferrari.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close