Automobili

Retki Porsche 911 Turbo “Flachbau” Targa na aukciji

Prvi Porsche 911 Turbo je debitovao 1975. godine . Prednja strana je imala pravo na tradicionalna okrugla svetla, ali su kupci mogli da se odluče za opcioni estetski paket M505, otuda i epitet ovog 930 Turbo, „Flachbau“ za „ravni nos“ na nemačkom, jer je okrugla optika zamenjena svetlima koja se uvlače. . I to nisu jedine promene jer je automobil imao i pravo na spušteno vešanje ili šire lukove točkova.

Već tada nije dat 930 Turbo „Flachbau“ Targa, a danas je reč o kolekcionaru na snazi pošto je od 1987. do 1989. proizvedeno 29 primeraka. I još bolje, samo modeli proizvedeni 1989. godine, poput verzije koju smo mi koji su danas zainteresovani, bili su opremljeni Getrag petostepenim manuelnim menjačem, sportskijim od četvorostepenog menjača njegovih prethodnika. Ovaj prikazan na fotografijama je 930 Flachbau iz 1989. godine koji će RM Sothebi’s prodati na aukciji krajem januara u Feniksu, Arizona.

Prema sertifikatu o autentičnosti izdatom od strane Poršea, ova Targa po američkim standardima proizvedena je 4. marta 1989. godine i poručena preko Porscheovog odeljenja za proizvodnju po meri od strane člana porodice Sbarro, vlasnika lanca istoimenog restorana brze hrane. Kao što možete videti na fotografijama, kupac je odabrao nijansu “Guards Red” i dvobojni Cashmere Beige-Black kožni enterijer.

Pored estetskog kompleta opisanog iznad, paket M505 takođe uključuje diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, skraćenu ručicu menjača sa kožnim detaljima, električna sportska sedišta, pojačalo za Blaupunkt audio sistem i gepek obložen velurom. Tu su i drugi prilagođeni elementi kao što je drvena kontrolna tabla, pa čak i suvozačev vizir sa uslužnim svetlom, nešto prilično retko za automobil iz kasnih 1980-ih.

Ovaj 930 Turbo je trenutno deo Tenenbaum kolekcije i ima manje od 13.000 kilometara na brojaču kilometara. Takođe dolazi sa svom originalnom dokumentacijom, uputstvom za upotrebu, kompletom prve pomoći, kompletom za popravku guma i Porsche sertifikatom o autentičnosti.

Početna cena još nije objavljena, ali ovo je prilika koju ne propuštaju svi kolekcionari Porschea: ne samo da je ovo izuzetno redak primerak sa ovom karoserijom Targa , već ima vrlo malo kilometara, ima petostepeni menjač, je u potpunosti dokumentovana i ostaje veoma dobro očuvana za svoje doba.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close