Automobili

Renault Talisman: nestaje iz kataloga

Koliko je daleko vreme velikih francuskih drumskih sedana. Citroen C5, čak i C6, Peugeot 607… Francuski proizvođači su kovali deo svoje reputacije na velikim sedanima sposobnim da gutaju kilometre, ali sa pojavom SUV-ova poslednjih godina, limuzine su postepeno stavljene po strani.

Citroen je „zamenio“ svoj C5 sa C5 Ks , svojevrsnom mešavinom sedana i krosovera, dok Pežo još uvek prodaje svoj 508 (ali koliko još?), a Renault definitivno stavlja tačku na karijeru njegov Talisman. Nakon sedam godina dobre i lojalne službe, kako je najavljeno krajem prošle godine , dijamantska limuzina nije proizvedena od kraja februara.

Kao i kod mnogih drugih modela, i Talisman je na kraju stradao, sa padom prodaje zbog proliferacije SUV-ova, koje su preferirali kupci, ali i zbog nekih tehnoloških problema, čak i ako su bili delimično ispravljeni. restilizacijom koja se desila 2020 . . I da stvar bude gora u njegovom slučaju, bio je lišen hibridnog motora, pogonskog sklopa koji danas favorizuju profesionalni kupci koji danas predstavljaju najveći deo prodaje porodičnih limuzina.

Renault Talisman neće imati direktnu zamenu, trobojna firma radije se fokusira na lansiranje svojih novih proizvoda, počevši od Megane E-Tech, ali i Australije , zamene za Kadjar koji će ovde biti predstavljen. Nekoliko dana. Biće to talas SUV vozila koji će zahvatiti gamu Renoa, pošto će model sa sedam sedišta zameniti Koleos, dok će još jedan Coupe SUV, pored Arkane, upotpuniti ponudu.

Talisman neće biti jedini model koji će napustiti Reno katalog 2022. godine, pošto bi Espace trebalo da usledi ubrzo nakon toga, kao i Scenic. I Scenic i Talisman se proizvode u fabrici Douai, fabrici koja će umesto toga biti domaćin proizvodnje novog Renault Megane E-Tech.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close