Uncategorized

Racing Point: “886 crteža dokazuje našu zakonitost”

direktor tima Otmar Szafnauer rekao je da ga prilično nerviraju stalni zahtjevi povjerenika o pitanju kočenja koje je FIA ​​već pojasnila.
Otmar Szafnauer ostaje uvjeren da njegov Racing Point neće biti proglašen nezakonitim u Silverstoneu, a kao dokaz ima 886 crteža.

Nakon mađarskog GP-a, Renault se vratio u napad tražeći protiv automobila Sergio Perez i Lance Stroll u FIA-i, baš kao što se dogodilo u Štajerskoj.

Povjerenici koji su dobili dokument isti su i motivacija je ista kao u Austriji, naime da je kočioni sustav kopija Mercedesa W10 2019, a ne original koji su izmislili tehničari Racing Point.

“Nemoguće je reći da je to nelegalno – rekao je Szafnauer – Kočione linije zahtijevaju dug proces proučavanja i dizajna, vrlo su komplicirane i imamo 886 crteža spremnih da to dokažu. Nikad nismo razmišljali o planu B jednostavno zato što su bili smatraju legalnim, ne brinemo se. Koristili smo ih proteklih vikenda, a imaćemo ih i u Silverstoneu “.

Direktor tima “Mercedes Rosa” priznao je i frustraciju primanja tri tjedna kako bi isprobao ono što tvrdi od štajerske GP.

„Jedini razlog zbog kojeg biste mogli smetati je upravo zato što imamo sve informacije o tome kako su naše kočnice dizajnirane i razvijene. Ostali su zbunjeni jer ih nikada nisu vidjeli, dok je FIA ​​bila zadovoljna onim što smo pokazali, jer je to apsolutno legalno “.

„Međutim, pravosudni sistem ne funkcionira tako, povjerenici imaju moć da sude, pa sada moramo o njima i obavijestiti. Proći će neko vrijeme za FIA kada je u pitanju pregled dizajna i razvoja automobila, uključujući i kočione vodove, proveli smo dva dana razgovarajući s ljudima i pregledavajući sve crteže, kao i dokumente razvoja vjetroelektrana. I na kraju su tehničari FIA bili sretni. “

„Nažalost, upravitelji to ne mogu, morate im donijeti podatke i riječima objasniti ono što vide na komadu papira ili crtežu onoga što je učinjeno, pa će biti duže. Ponavljam, ono što je učinjeno je legalno i frustrirano sam time, pitanjima koja nam stalno postavljaju, i tako dalje. A šta ako nas onda pogreše? Shvaćate zašto me to nervira. “

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close