Automobili

Putovanje budućnosti prema Folksvagenu? Električni, automatizovani i udobni

Kako će izgledati Volksvageni budućnosti? Možda za ovaj koncept automobil. Nazvan Gen.Travel, ovaj prototip otvara vrata budućnosti mobilnosti u kombinaciji sa potpuno autonomnom vožnjom. Ovaj koncept će biti izložen na Chantilli Concours d’Elegance 24. septembra.

Opremljen potpuno modularnom kabinom, ovaj 100% električni koncept ima za cilj da postane alternativno i održivije sredstvo transporta u poređenju sa vazdušnim transportom na kratke udaljenosti. Samo to.

Udoban i ekološki održiv
Prema Volksvagenu, ovaj koncept je deo novog segmenta pod nazivom IEV (Innovation Ekperience Vehicle) koji se nalazi negde između limuzina i minivana. Konkretan oblik automobila je dizajniran da stvori što više prostora i svetlosti.

Eksterijer sa futurističkim linijama podeljen je na dva dela: potpuno zastakljenu kabinu i šasiju koja integriše sve bitne komponente.

Inženjeri su dizajnirali Gen.Travel sa veoma prostranom i modularnom kabinom. Četiri sedišta i veliki sto u sredini mogu da se ugrade za poslovna putovanja, a moguće je i dva naslona sedišta koja se mogu transformisati u neku vrstu „ležaljke“ sa neophodnim bezbednosnim sistemom u slučaju nezgode. .

Kada putujete sa porodicom, prednja sedišta mogu da integrišu ekrane za zabavu dece animacijama i igricama proširene stvarnosti.

Udobnost kao ključna reč
Ceo enterijer je napravljen od održivih materijala, recikliranih ili prirodnog porekla. Takođe je opremljen sistemom za upravljanje ambijentalnim svetlom koji pomaže telima putnika da regulišu proizvodnju melatonina.

I dalje u pogledu udobnosti, Volksvagen koncept (nije namenjen za serijsku proizvodnju) je opremljen aktivnim vešanjem eABC (električna aktivna kontrola tela) koja reguliše vertikalne i bočne pokrete na stalan i koordinisan način pomoću veštačke inteligencije. Kao što je gore navedeno, automobil ima nivo 5 autonomne vožnje, najviši nivo prema hijerarhiji koju je utvrdio zakonodavac.

Automobil je u stanju da evoluira sam u svom okruženju, bez ljudske intervencije. Nažalost, današnja infrastruktura još uvek ne dozvoljava da se ova vrsta tehnologije u potpunosti iskoristi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close