Automobili

Preuređeni Hiundai i20 N biće predstavljen ovog leta

Hiundai i20 N je debitovao u oktobru 2020. Godina koja je svetu donela virus korona takođe nam je dala ovaj mali hečbek kao konkurenta modelima u segmentu kao što su Volksvagen Polo GTi i Ford Fiesta ST.

Australijska divizija Hiundaija nedavno je objavila video snimak na kojem izvršni tehnički savetnik brenda, Albert Birman, odgovara na pitanja fanova tokom Hiundai N festivala 2022. u Bend Motorsport Parku. Birmana su pitali da li je planiran restilizacija i20 N. Dao je pozitivan odgovor, najavljujući i debi za ovo leto. “Na tehničkom nivou, ne treba da se plašite. Ona je luda kao i uvek “, rekao je Birman.

Galerija: Hiundai i20 N (2020)
Hiundai i20 N (2021)
31 Slike
Osim ove potvrde, ne zna se mnogo o osveženom i20 N. U svom sadašnjem obliku, mali hečbek ima 1.6L četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem koji razvija maksimalnu snagu od 204 ks i 275 Nm obrtnog momenta. Šestostepeni manuelni menjač prenosi ovu snagu na prednje točkove za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,7 sekundi.

Najbolji video snimci:

Šasija N-a je modifikovana od običnog i20 da bi se poboljšala vožnja i upravljanje. Novi zglobovi, opruge i amortizeri čine vešanje čvršćim i stabilnijim u krivinama. Veći kočioni diskovi su deo modifikovanog kočionog sistema.

U ovoj fazi, međutim, ne znamo šta će se promeniti sa fejslifting verzijom. Sumnjamo da će biti novog motora, jer bi to bila prevelika investicija za nišan model. Pretpostavljamo da će uglavnom biti malih vizuelnih podešavanja, verovatno u kombinaciji sa novim poboljšanjima performansi za vešanje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close