Automobili

Porsche Taican – Očekuje se globalni opoziv

Neki Taican bi pretrpeo iznenadni gubitak moći.
Marketing automobila nije lak. Kada se jednom pojave na tržištu, proizvođači moraju osigurati da njihovi modeli rade savršeno, a ako bilo koji od njih ne radi pravilno, proizvođač mora učiniti sve što je potrebno da se problem reši.

Prema nekoliko izvora, Porsche planira opozvati Taican, svoj prvi električni automobil. Problem bi bio povezan sa iznenadnim gubitkom snage koji bi se dogodio u određenim slučajevima i „bilo kojom brzinom“ precizira NHTSA, agencija zadužena za bezbednost na putevima u Sjedinjenim Državama.

Nemački proizvođač mogao bi vrlo dobro da primeni zakrpu putem daljinskog ažuriranja, ali prema istim izvorima, prestižna marka iz Stuttgarta bila bi u obavezi da opozove sve svoje modele Taican koji će morati da se pojave u radionici u cilju rešavanja problema. . Istraga NHTSA dolazi nakon žalbi nekoliko vlasnika Taican-a. Porsche bi prešao u režim nužde i samim tim ograničio snagu koju isporučuju njegove pogonske jedinice.

Sa svoje strane, Porsche još uvek nije komentarisao ovu temu. Nemački proizvođač ne bi trebalo da odlaže sa komunikacijom i, ako je potrebno, opozivanjem svog Taicana kako bi izvršio neophodnu korekciju.

Nijedan proizvođač automobila nije imun na opoziv. U poslednje vreme je Tesla bio taj koji je morao da povuče svoje automobile u Kinu, tako da je vidljivije aktiviranje tempomata.

Podsećanja radi, u Francuskoj se Taican prodaje u verzijama Taican, 4S, Turbo i Turbo S. Počinje od 86.254 evra i penje se do 189.934 evra za Taican Turbo S. Potonji je opremljen sa dva motora i razvija čudovišna snaga od 761 ks. Ovaj električni pogon dostupan je i u verziji Cross Turismo koju Porsche priprema za lansiranje na francusko tržište.

Kasnije ćemo otkriti Electric Porche Macan, ali električna ofanziva tu verovatno neće stati. Porsche bi mogao imati na umu druge ideje da pregovara o prelasku na električni pogon.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close